Välinge

Bolagsjurist till Välinge Innovation i Viken, Skåne

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Vi har sedan starten 1993 bedrivit en framgångsrik verksamhet och omsätter idag ca 1,3 miljarder kr med mycket goda vinstmarginaler. Företagets tillväxtmål samt utvecklingsmöjligheter är fortsatt mycket höga framöver.

 

Vi söker nu en ny medarbetare till företagets juristavdelning med fokus på avtal, internationella IP-rättigheter, tvisthantering och annan juridisk rådgivning.

 

 

Om rollen

En viktig del av Välinges verksamhet är att säkerställa värdet av bolagets IP-rättigheter, skydda och säkra upp egen produktion samt att förebygga förekomsten av olicensierade produkter. För att stärka vårt fokus på detta arbete söker vi nu en medarbetare som kommer att tillhöra företagets juristavdelning som idag består av fem jurister. Bolagsjuristen kommer att rapportera till chefsjuristen men även arbeta nära marknads- och patentavdelningarna. 

 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

• Upprätta och följa upp efterlevnaden av licensavtal, sekretessavtal m.m.

• Arbeta förebyggande mot förekomsten av olicensierade produkter

• Hantera internationella IP-tvister

• Bistå och aktivt arbeta med Välinges licensering mot den kinesiska marknaden

• Tillhandahålla löpande juridisk rådgivning till organisationen

• Analysera marknadsdata och ta fram rutiner och processer för produktion och försäljning

 

 

Om dig

Vi söker dig som har minst 3 års relevant erfarenhet från advokatbyrå eller bolag. Du har gedigen erfarenhet av IP-rätt, avtalsrätt och tvistlösning. För att trivas och passa i rollen behöver du vara analytisk, resultatinriktad och proaktiv med hög kommunikativ förmåga. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

 

Välinge är ett miljödrivet företag som präglas av innovation. Att utveckla ny teknik sitter i vår ryggrad och våra medarbetare har höga ambitioner samt drivs av ett stort intresse och engagemang för sina arbetsuppgifter. Du erbjuds möjligheten att utvecklas som bolagsjurist i en starkt IP-driven internationell verksamhet kombinerat med närheten till FoU och produktion i en fantastisk miljö i Viken, Skåne.

 

Hos oss uppskattar vi initiativförmåga och vi tror på att skapa en arbetsplats där du känner att du utvecklas och bidrar med nytta varje dag. Du ska därmed trivas med att driva projekt självständigt samtidigt som du är en team-player som fungerar väl med övriga enheter inom bolaget.

 

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten eller företaget, kontakta Linda Sjöhagen på tel 073 641 88 81 eller Linda.sjohagen@sharprecruitment.se

 

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

 

 

Mer om Välinge Innovation

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Antalet anställda uppgår i dagsläget till ca 250 personer varav hälften är jurister, patent- och civilingenjörer, civilekonomer eller har liknande akademisk bakgrund. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim. Idag täcker Välinges teknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem för flytande golv men även till verktygslös montering av möbler och ytteknik för bl a golv.

 

Vår Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin och omfattar mer än 3 000 beviljade patent och en global licensbas med över 250 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och träpulverbaserad golvteknik. 

 

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en ny golvfabrik i Viken. Här produceras våra egna golv, med Välinges patenterade ytteknologier Woodura® och Nadura®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvadratmeter golv per år och våra produkter säljs över hela världen.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Viken . Publicerat : 8 oktober

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Välinge

Alla jobb hos Välinge

Liknande jobb Bolagsjurist till Välinge Innovation i Viken, Skåne