Unionen

Coach till Unionen Region Stockholn

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Region Stockholm söker en coach till en tjänst i gruppen Fokus Nya Klubbar. Gruppen består av coacher, utvecklare och ombudsmän. Alla vi som arbetar här står för omtanke, professionalism och utveckling. Vi är ett gäng som har kul tillsammans och gör skillnad för medlemmarna varje dag.

Som coach hos oss arbetar du med att utveckla och stötta främst våra förtroendevalda men även chefsmedlemmar och egenföretagare. Du arbetar nära de andra coacherna i gruppen och utveckling och ständigt driv framåt är kännetecknande för coachgruppen.

Arbetsbeskrivning

  • Som coach på Region Stockholm samordnar och utvecklar du regionens coachverksamhet tillsammans med dina kollegor i regionen. Coachrollen har fokus främst mot målgruppen förtroendevalda och chefer. Du bidrar till att skapa nöjdhet hos de förtroendevalda genom framförallt gruppcoachningar, facilitering av grupper och genom utbildningar.
  • Centralt i arbetet är att planera, genomföra och utvärdera grupputvecklingsinsatser. Du individcoachar också förtroendevalda vid behov.
  • Tillsammans med kollegor arbetar du med vårt erbjudande till chefsmedlemmar. Det innebär att du utvecklar, planerar och genomför utbildningar och faciliterar workshops med dessa medlemmar.
  • I samarbete med ombudsmän, utvecklare och andra kollegor på regionen genomför du aktiviteter för att stärka och stötta våra förtroendevalda. Intentionen är att hjälpa våra förtroendevalda att skapa goda relationer med medlemmar, förtroendevalda och arbetsgivare.
  • Aktiviteter på temat karriär och kompetens är också en mindre del av arbetet. För medlemmar utvecklar, planerar och genomför du föreläsningar och workshops.
  • I uppdraget som coach ligger också att informera om Unionen och Unionen-medlemskapet samt värva nya medlemmar. Inom rollen kan också internt utvecklingsarbete på Region Stockholm bli aktuellt.

Kvalifikationer

För att passa i rollen ser vi att du:

  • har ett enormt intresse av andra människor och drivs av att arbeta med grupper. Utveckling är ditt ledord, både för dig själv och i din relation till andra. Du har erfarenhet av arbete med att utveckla grupper
  • är diplomerad coach enligt ICF (International Coach Federation) eller motsvarande
  • har utbildning inom beteendevetenskap eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har dessutom gärna kunskaper inom karriärplanering

Du är bra på att skapa relationer och har stor respekt för våra förtroendevaldas villkor och uppdrag.

Du har en förståelse för vilken ram du behöver vara i för att kunna föra gruppen/individen mot överenskommet mål, samt har kompetens att identifiera vad gruppen/individen i varje situation bäst behöver för att utvecklas i enlighet med överenskomna mål och Unionens vision.

Du har analytisk förmåga och kan bistå gruppen med att identifiera dess behov samt sätta realistiska mål för den aktuella aktiviteten. Du kan hantera det som uppstår i gruppen och utifrån det leda samt agera så att det gagnar hela gruppen.

Du är väldigt självgående, modig och finner glädje i genomförande. Du är vidare van och trygg med att prata inför stora och små grupper av människor. Du har en god administrativ förmåga och uppskattar ordning och reda.

Du har god pedagogisk förmåga och flexibelt kunna röra dig mellan att exempelvis hålla kurs, vara ute på arbetsplatsbesök och facilitera workshops. Det är viktigt att du gillar variation, den ena vecka är inte den andra lik. Har du erfarenhet av fackligt-eller föreningsarbete är det ett plus.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Välkommen att söka!

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande så sök tjänsten redan idag. Välkommen med din ansökan senast 2018-12-16.

Kontakt

Boel Ekman, Gruppchef, boel.ekman@unionen.se, 070-510 86 43

Ewa Jonasson, Coach, ewa.jonasson@unionen.se, 08-50416192

Monica Blomberg, facklig kontakt, monica.blomberg@unionen.se, 08-50416205

Unionen Stockholm finns i nyrenoverade likaler på Olof Palmes gata 17 i Stockholm.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 16 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 november

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Coach till Unionen Region Stockholn