Unionen

Är du vår nya strateg för erbjudandet till förtroendevalda?

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

 

Arbetslivet förändras i snabb takt liksom förväntningarna på hur Unionen ska erbjuda medlemmar och förtroendevalda möjlighet att påverka villkor, få tillgång till kunskap, kompetensutveckling och service. Vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter att erbjuda möjligheter till framgång, trygghet och glädje i arbetslivet på ett modernt och relevant efterfrågat sätt. För oss är det en grundsten att inkludera medlemmar, förtroendevalda och potentiella i tjänsteutvecklingen och vi arbetar utifrån Design Thinking.

 

Den nybildade Tjänsteutvecklingssektionen på Enheten för tjänster och service samordnar och driver arbete som ska öka antalet medlemmar, organiserat inflytande och tecknande av kollektivavtal. Sektionen bidrar med kunskap om medlemsgrupper och förtroendevalda genom analyser, intervjuer och undersökningar samt förbättrar insikts- och medlemsdrivna arbetssätt. Tillsammans med andra inom Unionen utvecklar och förvaltar vi ett rikstäckande erbjudande till Unionens medlemsgrupper.

 

Nu söker vi en utvecklare som tillsammans med andra nyckelpersoner inom Unionen ansvarar för att utveckla stödet och tjänsteutformningen för LFO-erbjudandet (Lokal facklig organisering). Din roll är strategisk, att utforska och ge rekommendationer på hur vi innoverar framtidens upplevelser för förtroendevalda och hur kan vi möta och överträffa deras förväntningar.

 


Arbetsbeskrivning

I rollen kommer du att facilitera strategiska arbeten som kan handla om att designa tjänster, ramverk, styrande principer, arbetssätt m.m. Med insikter om de förtroendevaldas behov och drivkrafter kommer du att fungera som en intern expert. I det ligger att kunna agera ledningsstöd på alla nivåer och att stötta regionerna i deras arbete med att stödja förtroendevalda. Tjänsten har också ett verksamhetssamordnande uppdrag som innebär att du leder och samordnar ett tvärfunktionellt teams arbete (utan personalansvar).

 

En del av rollen kommer att handla om att blicka framåt och ta fram insiktsbaserade kreativa lösningsförslag som möter de förändrade omvärldskraven och förenklar för de förtroendevalda. En stor del av arbetet sker i nära samverkan med strategen för medlemserbjudandet och i samskapande med andra inom och utanför sektion, men även med andra aktörer inom Unionens ekosystem.

 

Eftersom detta är en delvis ny roll kommer du att vara med och utveckla rollen.

 


Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • är bra på att arbeta såväl strategiskt som operativt och har ett ekosystemtänk
  • har erfarenhet av förändringsarbete och tycker det är kul att tänka helt nytt
  • har kunskap och intresse av medlems- och insiktsdriven tjänsteutveckling
  • är en god kommunikatör och förändringsledare
  • har erfarenhet av att leda ett tvärfunktionellt team
  • är väl bevandrad i fackliga strukturer, uppdragsformer och arbete

Erfarenhet och kunskap kring erbjudandestrategi och tjänstedesign, att ta fram business case samt erfarenhet av att leda workshops är meriterande.

 

Du behöver vara självgående, utvecklingsorienterad, kreativ och kommunikativ. Arbetet ställer höga krav på självständighet och förmåga att prioritera. Du ska kunna höja blicken, se helheter och skapa utveckling av våra nuvarande arbetsmetoder tillsammans med dina kollegor. 

 

Du ska ha en god förmåga att förmedla insiktsbaserade strategier på ett enkelt och lättillgängligt sätt till olika målgrupper och nivåer både skriftligt och muntligt.

 


Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

 

Tjänsten förutsätter att du arbetar på Olof Palmes gata 17 i Stockholm, och resor i tjänsten förekommer.Ansökan

Intervjuer sker löpande, varmt välkommen att söka redan idag! Sista dag för ansökan är 17 oktober 2019.Kontakt

Henrik Arwidsson, teamchef, henrik.arwidsson@unionen.se, 08-504 151 85

Jonathan Dahl, facklig kontakt, jonathan.dahl@unionen.se, 08-504 159 69

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 25 minuter . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 oktober

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Kontor & Administration


Senaste jobben från Unionen

Alla jobb hos Unionen

Liknande jobb Är du vår nya strateg för erbjudandet till förtroendevalda?