UKÄ

Kvalificerad jurist

Som verksjurist har du varierande arbetsuppgifter. Förutom huvuduppgifterna att handlägga tillsynsärenden och nämndärenden, finns möjlighet att göra andra typer av juridiska utredningar. Exempel på det är att skriva rapporter i olika högskolejuridiska frågor och att utreda rättsliga frågor åt andra avdelningar. Arbetet förutsätter samarbete såväl med avdelningens andra jurister som med medarbetare på övriga avdelningar. Även kontakter med studenter och anställda vid lärosätena är en viktig del av arbetet.

 

Vi söker dig som har juristexamen och notariemeritering eller motsvarande utbildning och erfarenhet både till innehåll och till omfattning. Det är meriterande att förutom detta ha flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid myndighet eller domstol. Meriterande är även intresse och erfarenhet av digitalisering som verktyg för verksamhetsutveckling.

 

Som person har du god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt, är noggrann och har mycket god analytisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift samt att du har goda kunskaper i engelska.

Universitetskanslersämbetet erbjuder en öppen och attraktiv arbetsplats som strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning, att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. 

 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 28 april 2019, ange referens 221-202-19. I denna rekrytering söker vi en tillsvidareanställd. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning och vi önskar tillträde snarast efter överenskommelse.  För kompletterande information är du välkommen att kontakta chefsjurist Christian Sjöstrand. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Sofia Berlin Kolm (SACO) eller Annika Haglund (ST). Samtliga nås via myndighetens växel, tfn 08-563 085 00. Du söker tjänsten via vår hemsida.

 

Den juridiska avdelningen består av en chefsjurist och 13 jurister. Avdelningen arbetar med tillsyn över universitet och högskolor och handlägger ärenden för Överklagandenämnden för högskolan och Högskolans avskiljandenämnd samt hanterar rättsliga uppgifter i övrigt inom UKÄ:s verksamhet. Överklagandenämnden är en domstolsliknande nämnd som har till uppgift att pröva överklaganden av vissa beslut fattade inom främst högskolesektorn.

 

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 mars

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från UKÄ

Alla jobb hos UKÄ

Liknande jobb Kvalificerad jurist