Tullverket

Tullverket söker processförare, visstidsanställning

Tullverkets rättsavdelning är ett rättsligt stöd i juridiska frågor inom Tullverket och ansvarar bl.a. för Tullverkets föreskrifter och andra styrdokument, remissyttranden, kontakter med Regeringskansliet i frågor om nationell lagstiftning, och frågor av principiell eller väsentlig betydelse avseende tolkning av gällande rätt. Avdelningen hanterar överklaganden till förvaltningsdomstol, förutom ärenden gällande upphandling, samt ansvarar för Tullverkets diarium och arkiv.

Rättsavdelningen är indelad i tre enheter: juridiska enheten, processföringsenheten och enheten för diarium och arkiv. 

Avdelningen har idag 40 anställda varav 17 på juridiska enheten, 12 på processföringsenheten och 11 på enheten för diarium och arkiv. Avdelningen har anställda i Stockholm, Malmö och Göteborg. Avdelningen leds av en chefsjurist och varje enhet har en enhetschef. 

Inom avdelningen finns funktionerna personuppgiftsombud och föredragande i personalansvarsnämnden samt av regeringen utsett allmänt ombud enligt tullagen. 

Processföringsenheten har förtillfället möjlighet till en visstidsanställning under 2018. Tjänsten  är i första hand fram till den 31 december 2018. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer handlägga överklaganden av beslut som fattats av Tullverket. Till exempel kommer du hantera överklaganden av beslut varigenom Tullverket fastställt tull och skatt samt andra avgifter och beslut om sanktionsavgift.  Du förutsätts kunna arbeta med alla ärendetyper som finns inom enheten. Handläggningen är främst pappersbaserad men muntlig förhandling i förvaltningsdomstol kan förekomma. Du analyserar tullfrågor, prövar bevis- och rättegångsfrågor samt bygger upp en rättslig argumentation. Arbetet som processförare är självständigt. Du arbetar nära den operativa verksamheten och fungerar som ett stöd åt verksamheten i processrelaterade frågor.

I arbetet ingår även att hantera frågor omkring utlämnande av allmän handling samt hantera överklaganden av sådana myndighetsbeslut. 

Vi söker dig som har:

 • Jur. kand., juristexamen eller motsvarande
 • erfarenhet från juridiskt arbete på myndighet eller motsvarande
 • erfarenhet av arbete med processföring, domstolsarbete eller motsvarande
 • god kunskap och stor erfarenhet från arbete med förvaltningsrättsliga frågor
 • erfarenhet av arbete med EU-rätt
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • goda kunskaper inom MS Officepaketet.

 Det är meriterande om du har:

 • väl vitsordad notariemeritering eller motsvarande erfarenhet
 • erfarenhet av arbete med anknytning till tullagstiftningen (tullproceduren eller fysisk kontroll)
 • erfarenhet av arbete med offentlighet och sekretess
 • erfarenhet av skadeståndsrätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor. Arbetet kräver hög integritet och att du är noggrann. Du är van att på egen hand strukturera och prioritera ditt arbete samtidigt som du gör de avstämningar som behövs för att säkerställa hög kvalitet och enhetlighet. Med hjälp av ett gott omdöme och ett flexibelt arbetssätt driver du självständigt ditt arbete. Du är resultatinriktad och en bra kommunikatör med god pedagogisk förmåga såväl i tal som i skrift. Då arbetet innebär mycket kontakter och dialog med kollegor och externa kunder vill vi att du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med din omgivning. Du behöver vara stresstålig då arbetstakten är hög med många tidsfrister och då du samtidigt kommer att handlägga olika ärendetyper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Malmö.

Resor kan förkomma.

Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att begära att du lämnar ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister (PBR-utdrag).

Referensnummer: PER 2018-118.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Annika Jonsson, tel. 08-405 01 30. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och för Saco-S, Cathrine Hobler, tel. 040-661 33 64.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 28:e februari 2017. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 februari . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Tullverket

Alla jobb hos Tullverket

Liknande jobb Tullverket söker processförare, visstidsanställning