Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Jurist

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) är en statlig myndighet som beslutar om vilken tandvård, vilka läkemedel och vilka förbrukningsartiklar som ska ingå i högkostnadsskydden. Vi ansvarar för apotekens handelsmarginal och regler för utbyte av läkemedel samt bedriver tillsyn. Vårt uppdrag är att få ut mesta möjliga hälsa för skattepengarna.

 

Vi söker nu en erfaren jurist till den nybildade Rättsenheten. Rättsenheten ansvarar för utveckling, stöd och samordning av kvalificerade juridiska frågor och för vissa myndighetsövergripande juridiska frågor. Rättsenheten leds av chefsjuristen och består av tre medarbetare.

 

Arbetsuppgifter
Som jurist på Rättsenheten är din huvudsakliga arbetsuppgift att ge juridisk rådgivning till verksamhetens jurister och andra medarbetare. Du ska även bidra till att beslut och andra handlingar som myndigheten tar fram är tydliga och hållbara ur juridisk aspekt. För en jurist på TLV är förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt den särskilda lagstiftning som gäller för TLV:s verksamhetsområden viktiga rättsområden.

 

Andra kvalificerade juridiska uppgifter ingår också i arbetet, exempelvis planering och genomförande av internutbildningar inom det juridiska området samt strategiskt utvecklingsarbete rörande myndighetens juridiska arbete och arbetssätt.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och mycket goda förvaltningsrättsliga kunskaper rörande förvaltningslagen och offentlighets- och sekretessregleringen. Du har flera års erfarenhet av juridiskt arbete på statlig myndighet och erfarenhet av domstolsarbete utöver notarietjänstgöring. Du har även erfarenhet av att anordna och hålla utbildning. Har du arbetat på kammarrätt ser vi det som meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med regelverk på hälso- och sjukvårdsområdet och då särskilt inom läkemedels- och apoteksområdet.

 

Eftersom du ska stödja verksamheten i juridiska frågor behöver du vara serviceinriktad och ha en mycket god samarbetsförmåga. Du behöver också vara initiativtagande och kunna komma med förslag på förbättringar. Det är viktigt att du kommunicerar på ett pedagogiskt och lättbegripligt sätt, eftersom du kommer att hålla utbildningar för och även ha kontakt med personer som inte har juridisk bakgrund.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning. TLV tillämpar vanligtvis sex månaders provanställning.

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer 00172/2019 senast den 21 februari.

 

Övrigt
TLV arbetar för att erbjuda en attraktiv och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där alla medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv och vi söker dig som uppskattar att arbeta i en organisation med hög förändringstakt.

 

Kontaktperson

Karin Lewin

Chefsjurist/enhetschef

08-580 075 24

karin.lewin@tlv.se

 

Eva Finder

SACO

08-568 420 57

eva.finder@tlv.se

 

Christian Larsen

ST

08-568 420 61

christian.larsen@tlv.se

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Alla jobb hos Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Liknande jobb Jurist