Täby kommun

Chef till Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor

Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnds (SRMH:s) uppdrag är att svara för Täbys och Vaxholms tillsyn och kontroll enligt miljöbalken, livsmedelslagen, strålskyddslagen, alkohollagen, tobakslagen samt kontroll av läkemedelsförsäljning i detaljhandeln. Kontoret utför även kontroll och tillsyn åt ytterligare tre kommuner.

Nämnden ska även svara för rådgivning, information och expertkunskap inom verksamhetsområdena, besvara remisser, delta i kommunernas krishantering samt ansvara för miljöövervakning.

Täby är värdkommun för SRMH och den gemensamma nämnden ingår i Täby kommuns organisation. SRMH består idag av ca 35 medarbetare varav tre gruppansvariga inom områdena Tillstånd för alkohol och tobak, Miljöbalken, Administration samt en gruppchef för området livsmedel.

Nu söker vi en Miljö- och hälsoskyddschef!


Arbetsuppgifter
Som chef för miljö- och hälsoskyddskontoret har du en strategisk roll. Du ansvarar för att planera, leda och utveckla enhetens verksamhet och medarbetare. Ditt budgetansvar omfattar ca 30 milj kr varav en tredjedel är skattefinansierat och resten är intäkter från avgifter. En viktig del av din uppgift är att förbereda underlag för politiskt beslutsfattande och att vara föredragande i den politiska nämnden.


Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har flerårig yrkeserfarenhet av chefsrollen. Du har en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Du är en trygg och stabil ledare, i såväl med- som motgång. Du har både erfarenhet och intresse för att driva förändrings- och förbättringsarbete. Du har en god förmåga att skapa relationer och samverka med interna och externa samarbetsparter.

Vår verksamhet finansieras delvis genom skattemedel men till störst del via de avgifter vi tar in i samband med tillsynsärenden. Vi lägger därför stor viktig vid din förmåga att tänka affärsmässigt och långsiktigt.

Som chef för miljö- och hälsoskyddskontoret har du en ansvarsroll och ett myndighetsuppdrag - du bör ha en god förståelse och insyn i vad detta innebär och hur det påverkar din roll.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Intervjuer sker löpande och vi ser gärna att du skickar in din ansökan redan
idag, dock senast 24/2i. Tjänsten skall tillsättas snarast.


Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2020-02-24. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Fackliga kontaktpersoner:
Niclas Ekstrand Livsmedelsinspektör/Lokalombud för naturvetarna 08-57 86 63 20, niclas.ekstrand@SRMH.se

Helen Klockare SACO 08-55 55 95 12 helen.klockare@taby.se
Linda-Marie Palm Vision 08-55 55 98 74 lindamarie.palm@taby.se

Område:

Täby
Stockholms län

Anställning:

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Maria Von Sterneck
0737-07 71 70Ansök nu
 

Ansök snarast . Arbetsort : Täby . Publicerat : 28 januari

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Täby kommun

Alla jobb hos Täby kommun

Liknande jobb Chef till Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor