Sweden Green Building Council

Energispecialist? Vi söker nya kollegor!

På SGBC har vi mycket spännande på gång! Vi har aldrig certifierat så många byggnader och stadsdelar som i år och vi har samtidigt släppt två nya certifieringssystem: NollCO2 och Miljöbyggnad iDrift. Nu söker vi en energispecialist som ska fungera som expertstöd i våra certifieringssystem i frågor rörande byggnaders energianvändning. 

 

 

Vem du är

Du är i botten civil- eller högskoleingenjör, med inriktning mot VVS och/eller energisystem, och har de senaste fem åren eller längre fördjupat dig inom frågor kopplade till byggnaders energianvändning. Du kan utföra och granska en energiberäkning och är väl insatt i de frågor och diskussioner som pågår kring energiomställningen både ur ett svenskt, men också ur ett EU-perspektiv, där kunskap om de EU-direktiv som direkt eller indirekt påverkar lagar och regler runt byggnaders energianvändning är extra viktig. 

 

Du är ambitiös, kreativ och tycker om att bolla idéer med dina kollegor samtidigt som du är inlyssnande. Energifrågan är komplex och involverar många hänsynstaganden, därför är det viktigt att du kan hantera komplexitet och se samband mellan olika delars påverkan. Som person är du trygg i dig själv och du tycker om att interagera med andra, internt såväl som externt. Du är serviceinriktad och tar dig an alla frågor – stora som små – med samma engagemang. 

 

Vi arbetar mycket med kommunikation varpå du behöver vara flytande i tal och skrift, både i svenska och gärna i engelska. Har du tidigare arbetat i något av våra certifieringssystem är detta meriterande. 

 

 

Vad du kommer göra om dagarna

Hos oss kommer du bli en del av avdelningen Certifiering & Utveckling. Du kommer där att arbeta tillsammans med SGBC:s team inom Miljöbyggnad, BREEAM, NollCO2 samt GreenBuilding och utveckla kriterier som rör byggnaders energianvändning. Parallellt arbetar du upp kunskap i hur certifieringssystem fungerar och det som SGBC:s certifieringsspecialister ska kunna, bland annat:

 

• vara expert på ett eller flera certifieringssystem och svara på frågor, både internt och externt,

• planera och genomföra träffar, hålla utbildningar och workshops inom sitt specialistområde,

• göra granskarkontroller och säkerställa kvaliteten i genomförda uppdrag,

• driva och hantera uppdateringar, förtydliganden och utveckling av SGBC:s certifieringssystem, och

• följa upp pågående certifieringsärenden.

 

 

Vår kultur

På SGBC möts du av en kultur som är inkluderande och öppen och du kommer märka att vi är många olika personligheter där alla har ett driv för miljö och klimat och som har roligt tillsammans! Samtidigt arbetar vi med certifieringar och våra beslut behöver vara välgrundade – en känsla för ansvar och process är en viktig del av oss. Precis som alla våra djupgående och livliga diskussioner är en del av vår vardag här på SGBC!

 

Vi tror på mångfald och ser gärna både kvinnliga och manliga sökande samt sökande med olika kulturell bakgrund.

 

 

Det här är vi

SGBC är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Vi arbetar aktivt för en god bebyggd miljö där hållbara lösningar efterfrågas och premieras. Våra medlemmar är företag och organisationer som vill utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. SGBC har sedan starten 2009 vuxit snabbt och har idag över 400 medlemmar och 35 anställda. Vårt huvudkontor är beläget på Södermalm i Stockholm och vi har en filial i Göteborg.

 

SGBC är medlem i världsorganisationen World Green Building Council – en av världens största organisationer som arbetar med hållbarhet inom den byggda miljön.  

 

Fackliga representanter är för: 

Sveriges Ingenjörer: Johanna Snygg, johanna.snygg@sgbc.se 

Unionen: Theresia Aurén, theresia.auren@sgbc.se

 

 

Ansök här!

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg, Stockholm . Publicerat : 2 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Sweden Green Building Council

Alla jobb hos Sweden Green Building Council

Liknande jobb Energispecialist? Vi söker nya kollegor!