Swedbank

Senior Jurist

Group Legal Commercial är en enhet inom Swedbank som ansvarar för juridisk service till bl.a. affärsområden som Financial Restructuring & Recovery (FR&R), Svensk Bankverksamhet, Large Corporates & Institutions (LC&I) och bankens kontor. Vi söker nu en senior jurist med intresse för kredit- och obeståndsrätt.

Om jobbet
Vi är idag drygt 50 jurister varav cirka 25 är kreditjurister och arbetar främst med företagskrediter och därmed sammanhängande juridiska frågeställningar som exempelvis förhandlingar samt upprättande av kreditavtal och säkerhetsdokumentation.

Vi söker en jurist som är intresserad av att hantera bankens risk- och problemengagemang och av att jobba med stora och medelstora företagskrediter, särskilt sådana med LMA-struktur. Vi tillämpar en flexibel arbetsfördelning inom Group Legal Commercial som innebär att man även kan få jobba med andra affärsområden där stöd behövs av kreditkunnig jurist. Arbetet omfattar även deltagande i projektarbeten samt att man håller i utbildningar.


Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen
Vi söker dig som har en juristkandidatexamen och minst fem års erfarenhet av juridiskt arbete från bank och/eller advokatbyrå med ett intresse för obeståndsfrågor. Vi lägger särskild vikt vid kompetens och erfarenhet av att ha arbetat med och förhandlat LMA-strukturerade avtal men även vid att hantera dokumentation kopplad till stora och medelstora företagskrediter.

Kunskap och erfarenhet rörande annan typ av förvärvs- och projektfinansiering, finansbolagsfrågor, bolagsrätt och företagsekonomi är också relevant. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt och även ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du bör vara noggrann, engagerad, utåtriktad och ha god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har en hög arbetskapacitet och drivkraft kombinerad med affärsmässighet samt en pragmatisk och lösningsorienterad inställning. Vi värdesätter att du har hög social kompetens och trivs med att arbeta i grupp och med bankens affärsenheter.

Du kanske tidigare har jobbat med
• Upprättande och förhandling av LMA-strukturerade avtal vid dokumentation av stora och medelstora företagskrediter på bank eller advokatbyrå.

Möjliga nästa karriärsteg
• Annan specialistroll inom Group Legal
• Arbeta inom bankens övriga affärsområden


Varför jobba med oss?
Du får möjlighet att arbeta med olika former av obestånds- och kreditjuridik i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas inom en mängd områden rörande bank och finans, där ingen dag behöver vara den andra lik.

Som del i vårt juristteam är du ofta i händelsernas centrum där du tillsammans med bankens ekonomer/specialister gemensamt tar fram bästa möjliga lösningar för banken. Du är även en del av hela Swedbanks juristfunktion och får möjlighet att skapa värdefulla relationer i en komplex och spännande bankkoncern.

 
Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.
 
Avdelning:
Group Legal

Sista ansökningsdag:
2020-03-03

Arbetsplats/placeringsort:
Sundbyberg - 2020-01-15

Kontaktpersoner:
Chef: Christina Lagerström +46 70 5375704
Finansförbundet: Åke Skoglund +46 8 58590288
Funktionsansvarig: Ellinor Rettig +46 73 059 97 41
SACO: Henrik Joelsson + 46 40 242508

Group Legal
Group Legal ansvarar för koncernens samlade behov av juridisk kompetens och tillser att de juridiska tjänsterna inom koncernen håller en hög kvalité. Enheten stöttar även Koncernledningen i juridiska frågor och ser till att det operativa arbetet inom koncernen bedrivs enligt ledningens strategier och intentioner. Group Legal har även funktionsansvar för bland annat etik inom koncernen.


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 3 mars . Arbetsort : Sundbyberg . Publicerat : 23 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Swedbank

Alla jobb hos Swedbank

Liknande jobb Senior Jurist