Swedbank

Erfaren jurist inom området Spara - värdepappersjuridik

Vill du vara med och utveckla Swedbanks produkter och tjänster inom sparaområdet? Då är detta en tjänst för dig!

Om jobbet
Swedbank är en ledande aktör på sparaområdet och erbjuder sina kunder ett brett utbud av produkter både från sina egna bolag och externa leverantörer. Vi söker nu en erfaren värdepapperjurist med driv att utveckla bankens produkter och processer inom sparaområdet.

I rollen som produktjurist på Group Legal Products kommer du tillsammans med avdelningens övriga jurister att arbeta nära andra enheter i banken och inom Swedbankkoncernen, bland annat Robur och Swedbank Försäkring. Du kommer att ansvara för legalt stöd avseende bankens sparaprodukter inklusive distribution och marknadsföring av dessa, samt värdepappersrättsliga och fondjuridiska frågor.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära bland annat:
• legal support till strategiska initiativ inom sparaområdet
• delta i utformning av nya produkter och tjänster
• analys och implementering av nya lagar och regler
• upprätta och förhandla avtal med externa leverantörer och partners
• upprätta och uppdatera produktvillkor
• delta i projektarbete och i olika branschsamarbeten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi arbetar i en öppen och flexibel miljö i bankens huvudkontor i Sundbyberg.


Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen
För att lyckas i rollen behöver du vara ansvarstagande, strukturerad, kunna prioritera och hantera uppgifter under tidspress i en komplex organisation. Du är prestigelös, noggrann, serviceinriktad, har lätt för att samarbeta, har en god analytisk förmåga samt kan arbeta självständigt med en förmåga att kommunicera juridiska frågeställningar på ett pedagogiskt sätt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Du ska ha en svensk jur. kand. examen. Vidare ser vi att du har flera års arbetslivserfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete inom värdepappersområdet.


Varför jobba hos oss?
Som jurister jobbar vi brett över banken och som en del av vårt team kommer du att få ett stort kontaktnät och inblick i många olika verksamheter i banken. Inom juridik har vi engagerade medarbetare och ett öppet klimat.

Vi tror på självledarskap där du hittar utmaningar som inspirerar dig och vi står bakom och stöttar. Över tid finns det goda möjligheter till karriärutveckling inom Group Legal men även inom andra delar av banken som compliance eller risk.

 
Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.


Avdelning:
Group Legal

Sista ansökningsdag:
2020-02-25

Arbetsplats/placeringsort:
Sundbyberg - 2020-01-28

Kontaktpersoner:
Chef/Manager: Jan Darlin +46 8 5859 3364
Finansförbundet: Åke Skoglund +46 8 58590288
SACO: Henrik Joelsson + 46 40 242508

Group Legal
Group Legal ansvarar för koncernens samlade behov av juridisk kompetens och tillser att de juridiska tjänsterna inom koncernen håller en hög kvalité. Enheten stöttar även Koncernledningen i juridiska frågor och ser till att det operativa arbetet inom koncernen bedrivs enligt ledningens strategier och intentioner. Group Legal har även funktionsansvar för bland annat etik inom koncernen.


Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 25 februari . Arbetsort : Sundbyberg . Publicerat : 30 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Swedbank

Alla jobb hos Swedbank

Liknande jobb Erfaren jurist inom området Spara - värdepappersjuridik