Sveriges riksdag

Utredare (jurist) till utvärderings- och forskningssekretariatet

Riksdagsutskotten ska följa upp och utvärdera riksdagsbeslut och arbeta med forsknings- och framtidsfrågor. Inom Riksdagsförvaltningens utskottsavdelning finns ett utvärderings- och forskningssekretariat som ger utskotten stöd i detta arbete. Vi söker nu en vikarie för en av våra utvärderare.


Dina arbetsuppgifter
Du ska vara ett stöd i utskottens arbete med uppföljning och utvärdering. I detta ingår att planera, genomföra och föredra uppföljnings- och utvärderingsprojekt inom olika politikområden, bl.a. med särskilt fokus på utvärderingar av genomförda lagstiftningsreformer.


Dina kvalifikationer
Du ska ha en högskolexamen inom juridik och dokumenterad mångårig
erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, gärna med uppföljning och utvärdering. Du bör även ha god kännedom om statlig styrning och erfarenhet av arbete inom myndighet samt gärna också inom en politiskt styrd organisation. En god analytisk och stilistisk förmåga är en förutsättning. Det är också värdefullt om du har erfarenhet av arbete inom olika politikområden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Uppgifterna kräver att du är flexibel och kan arbeta självständigt och leda projekt, är initiativrik och har förmåga att snabbt sätta dig in i nya områden. Viktiga inslag i arbetet är föredragningar för utskottsledamöter, nära samarbete med utskottskanslier och kontakter med kollegor i övriga delar av Riksdagsförvaltningen samt med myndigheter och organisationer utanför riksdagen. Detta förutsätter god samarbets- och kommunikationsförmåga.


Vi erbjuder dig
Du får ett intressant och utvecklande arbete med längre utredningar av de tidigare riksdagsbeslut som utskotten valt för utvärdering – till exempel konsumenträttsliga regleringar inom transportområdet. Sekretariatet, som stöder alla utskott, består av nio medarbetare varav fem utvärderare/utredare.

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid

Anställningen avser ett vikariat till och med den 31 mars 2020, men kommer sannolikt att förlängas.


Kontakta oss 

  • Thomas Larue, sekretariatschef, 08-786 66 67
  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Francesco André, Seko, 08-786 40 00


Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Sveriges riksdag

Alla jobb hos Sveriges riksdag

Liknande jobb Utredare (jurist) till utvärderings- och forskningssekretariatet