Sveriges riksdag

Projektledare historiska fastigheter

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av opartiskhet, saklighet och integritet. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

 

Riksdagens fastigheter står inför ett omfattande renoverings- och ombyggnadsbehov och söker dig som kan hjälpa oss att kombinera kvalitet och kulturhistoriska värden med verksamhetsanpassade lokaler för framtidens riksdagshus.

 

De närmaste 15 åren innebär en spännande blandning av stora totalrenoveringar, mer eller mindre omfattande ombyggnationer och utveckling av fastighetsbeståndet i kombination med hyresgästanpassning för att våra lokaler ska ge bästa möjliga arbetsmiljö för Sveriges riksdag och dess medarbetare.

 

Riksdagsförvaltningen äger och förvaltar riksdagens hus som alla är kulturhistoriskt värdefulla och omfattar ca 140 000 m2 lokalyta. Fastighetsenheten med ett 30-tal medarbetare ansvarar för bland annat lokalplanering, drift och underhåll av riksdagens fastigheter, projektledning av ombyggnader samt riksdagens konst, möbler och inredning.

Arbetet är dynamiskt och sker i nära samverkan med övriga delar av Riksdagsförvaltningen och innebär många kontakter med riksdagsledamöter och anställda på Riksdagsförvaltningen.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att svara för planering, projektering och genomförande av stora byggprojekt, från första idé till inflytt. Inom ansvaret ligger att säkerställa att tidsmål och ekonomiska mål uppfylls i linje med kvalitets-, miljö- och myndighetskrav. Flera projekt kommer att drivas parallellt och det ingår arbetsledning av externa konsulter och entreprenörer.

Det ingår också att delta i sektionens verksamhetsplanering och utveckling av processer och verktyg för att effektivisera ditt eget och sektionens dagliga arbete.

 

Kvalifikationer

  • Byggnadsingenjörsexamen eller utbildning som bedöms likvärdig
  • Flerårig relevant erfarenhet av projektledning av stora och komplexa fastighetsprojekt.
  • Erfarenhet av och intresse för arbeten med kulturhistoriskt värdefulla byggnader

Meriterande är om du har en projektledarutbildning, är certifierad enligt PMP/IPMA och/eller har erfarenhet av upphandling enligt LOU. Om du har behörighet som kontrollansvarig enligt PBL och utbildning inom BAS-P och BAS-U är även detta meriterande.

Vi förutsätter att du har en mycket god förhandlingsförmåga, kan arbeta självständigt och prioritera bland dina arbetsuppgifter samt har en mycket god administrativ förmåga. För anställningen krävs också en god samarbets- och kommunikationsförmåga då ett mycket nära samarbete sker med lokalnyttjare, hyresgäster och andra verksamheter inom riksdagen. Även initiativförmåga, kreativitet och integritet är egenskaper som vi värdesätter och kommer att lägga stor vikt vid.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

 

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 oktober 2017.

 

Kontaktpersoner

Maria Ellbrant, sektionschef, 08-786 51 91

 

Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Sveriges riksdag

Alla jobb hos Sveriges riksdag

Liknande jobb Projektledare historiska fastigheter