Sveriges riksdag

Föredragande till justitieutskottet

Söker du ett unikt och intressant juridiskt arbete där du kan bidra med dina erfarenheter? Varje dag arbetar vi med att biträda utskottsledamöterna och därmed stödja den parlamentariska processen, och nu söker vi en ny kollega till vårt kansli.

 

Dina arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen i att bereda ärenden, i regel propositioner och motioner, och föredra dem för ledamöterna i utskottet samt att utarbeta förslag till de betänkanden som utgör underlag för riksdagens beslut. I arbetet ingår också att behandla EU-frågor och följa upp och utvärdera riksdagsbeslut inom utskottets beredningsområde. Som medarbetare i utskottet biträder du samtliga partier.

 

 

Dina kvalifikationer

Du är i grunden hovrätts- eller kammarrättsassessor eller jurist med likvärdig erfarenhet. Erfarenhet av lagstiftningsarbete och arbete med EU-frågor är önskvärt. Det är viktigt att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift liksom goda språkkunskaper – främst i engelska.

 

Arbetet kräver att du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har en väl utvecklad analytisk förmåga, liksom att du är noggrann och kan arbeta under tidspress. Det är vidare viktigt att både kunna arbeta självständigt och fungera bra i en mindre grupp. Kansliet är en liten enhet, och delar av arbetet utförs i nära samarbete med kollegerna. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. 

 

Vi erbjuder dig

Ett intressant och utvecklande arbete i justitieutskottet som bereder ärenden om bl.a. domstolsväsendet, åklagarväsendet, polisväsendet och kriminalvården, ärenden som rör brottsbalken och rättegångsbalken och lagar som ersätter eller har ett nära samband med dessa balkar. Beredningen avser både budget- och lagstiftningsfrågor.

 

 

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid

 

Anställningen är ett vikariat till och med juni 2020 men kan eventuellt komma att förlängas.

 

Kontakta oss 

  • Thomas Lindstam, kanslichef 08-786 51 27
  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Francesco André, Seko, 08-786 40 00

 

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Sveriges riksdag

Alla jobb hos Sveriges riksdag

Liknande jobb Föredragande till justitieutskottet