Sveriges riksdag

Fastighetsstrateg

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

 

Fastighetsenheten ansvarar för att vårda och bevara riksdagens byggnader och ska erbjuda attraktiva och ändamålsenliga lokaler till de verksamheter som bedrivs i husen.

Fastighetsenheten har tre sektioner och ett 30-tal medarbetare. Enheten står inför en intensifiering av arbetet med att utveckla och arbeta mer metodiskt med långsiktig planering av fastighetsverksamheten.

 

Arbetsuppgifter

Du ska ansvara för den strategiska planeringen inom fastighetsområdet med syfte att säkra en fullgod lokalförsörjning på lång sikt. Du kommer också att ansvara för programledning/koordinering av projekt som har tydliga beroenden mellan varandra. Tjänsten innebär en viktig roll i enhetens strategiska styrning och arbete i mycket nära samarbete med enhetschefen.

Du driver egna utredningar och uppdrag efter behov och underlag ska arbetas fram och presenteras för beslutande grupper på olika nivåer. I ditt arbete kommer du att samverka med personer från förvaltningens olika verksamheter såväl som med externa kontakter på alla nivåer inklusive till exempel generaldirektörer.

Denna strategiska befattning är direkt underställd enhetschefen och i arbetet ingår att vara en aktiv del av enhetens ledningsgrupp. Stort fokus kommer att ligga på strategiska utvecklingsfrågor för enhetens verksamhet och det finns stora möjligheter att vara med och påverka hur fastighetsverksamheten ska planeras, styras och följas upp på bästa sätt. Tillsammans med cheferna och medarbetarna ska du bidra till att utveckla verksamhetens kvalitet och effektivitet.

Våra ambitioner är höga. Fastigheterna ska inrymma modern teknik utan att avkall görs på vården av kulturarvet och en god arbetsmiljö med höga krav på tillgänglighet och säkerhet.

 

Kvalifikationer

  • Bred erfarenhet av strategisk styrning och utveckling inom fastighetsbranschen, t.ex. som projektchef för större fastighetsprojekt eller som erfaren styrgruppsdeltagare/linjechef
  • En väl utvecklad helhetssyn och förmåga att behandla komplexa fastighetsfrågor
  • Akademisk examen som är relevant för anställningen
  • Goda kunskaper i Officepaketet samt lätt för att arbeta i olika administrativa IT-system

Dessutom är du analytisk, har mycket god administrativ förmåga och kan med lätthet prioritera och planera. Stor vikt läggs vid förmågan att producera och presentera tydliga och korrekta beslutsunderlag för styrgrupper och liknande på hög nivå. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Som strateg är du beroende av goda kontakter internt och externt, varför vi lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska vara lyhörd, drivande, noggrann, strukturerad och ha integritet.

Du måste vara svensk medborgare eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

 

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 oktober 2017.

 

Kontaktpersoner

Erik Lilja, Enhetschef, 08-786 47 17

 

Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Data & IT Kontor & Administration Övrigt


Senaste jobben från Sveriges riksdag

Alla jobb hos Sveriges riksdag

Liknande jobb Fastighetsstrateg