Sveriges Domstolar

Kammarrätten i Jönköping söker adjungerat råd

En ny möjlighet till domarmeritering
Är du intresserad av en framtida karriär som ordinarie domare?

Som adjungerat råd får du under en tidsbegränsad anställning om ett år möjlighet att prova på domaryrket. De inledande sex månaderna tjänstgör du i Kammarrätten i Jönköping där du får vara en del av det kollegiala dömandet i en överrätt. Därefter förordnas du att tjänstgöra sex månader vid någon av våra förvaltningsrätter i Linköping, Jönköping eller Växjö där du får prova på det självständiga beslutsfattandet i underrätt.

Du kommer att vara en del av domstolens ordinarie verksamhet och genom praktiskt arbete, utbildning och med stöd av erfarna kollegor får du en unik möjlighet till nya erfarenheter och en värdefull merit till din framtida karriär.   


Kvalifikationer
Vi söker dig som
• är en mycket skicklig jurist. Du är åklagare, advokat, professor eller docent i ett rättsvetenskapligt ämne eller annan lagfaren person med mångårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Fullgjord notarietjänstgöring kan vara meriterande.

• är analytisk och resultatorienterad. Du är van vid självständigt beslutsfattande och har förmåga att fatta beslut inom rimlig tid med bibehållen hög kvalitet.

• genom din förmåga att förmedla information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt och genom ditt uppträdande bidrar till att parter och andra som kommer i kontakt med domstolen upplever sig ha blivit väl bemötta och processuellt rättvist behandlade.

• har kapacitet att förhålla dig entusiastisk och positiv och arbeta konstruktivt även i tuffa situationer.

• har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en vilja att dela med dig av information och din expertis och på så sätt bidra till både kollegors och verksamhetens utveckling.


Vi erbjuder dig
Kammarrätten är en arbetsgivare som tar ansvar för och bryr sig om sina medarbetare. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder ett stimulerande, meningsfullt och roligt arbete. Vi har individuell lönesättning, erbjuder minst 28 dagar semester och i vårt friskvårdserbjudande ingår t.ex. friskvårdsbidrag, frukt och massage.

Alla nyanställda deltar i kammarrättens välkomstprogram och får en handledare som ansvarar för den praktiska arbetsintroduktionen.

Vi arbetar för att tillvarata och utveckla våra medarbetares kompetens. Via Sveriges domstolars centrala kursutbud erbjuds både e- och lärarledda utbildningar. Dessutom anordnar domstolen egna utbildningsdagar och seminarier. Vi jobbar tillsammans och lär av varandra oavsett yrkeskategori.

Vi lägger stor vikt vid att ha en bra arbetsmiljö och våra lokaler, kontorsarbetsplatser och arbetsredskap är moderna och ergonomiskt utformade.

Vi har en varm social gemenskap och vår personalförening bjuder varje år in till flera olika aktiviteter.

Domstolen ligger centralt i Jönköping med närhet till både kommunikationer, stadskärna och natur. Här hittar du 
vår hemsida!


Övrigt
Du söker denna anställning via rekryteringsverktyget Varbi där personligt brev och CV ska fyllas i eller laddas upp.

Ange i din ansökan vid vilken förvaltningsrätt du vill tjänstgöra (Jönköping/Linköping/Växjö).
Tester kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.
Av de grundläggande kraven för domare följer att ett adjungerat råd ska vara svensk medborgare.
 
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Kontakt
För frågor om anställningen, vänd dig till:

Monica Dahlbom, kammarrättspresident
036-15 68 01

Katarina Wetterholm, administrativ direktör
036-15 68 02

Anders Poulsen, lokalföreningen för Jusek (SACO-S)
036-15 68 05Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Jönköping . Publicerat : 12 mars

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Sveriges Domstolar

Alla jobb hos Sveriges Domstolar

Liknande jobb Kammarrätten i Jönköping söker adjungerat råd