Sveriges Domstolar, Domstolsverket

Kvalificerad jurist sökes som internationell samordnare

Vill du bidra i vårt arbete med att bygga upp och utveckla rättsväsendet i andra länder och samtidigt skapa positiva mervärden för Sveriges Domstolar? Då ska du komma och arbeta med oss.

 

 

Vad innebär arbetet?

Som internationell samordnare på Domstolsverket kommer du vara en viktig del av en enhet som ansvarar för att driva och utveckla Sveriges Domstolars biståndsfinansierade internationella verksamhet. Du blir en av våra projektledare i utvecklingssamarbetet, vilket innebär att du får planera, leda och följa upp arbetet i våra längre utvecklingsprojekt samt samordna kortare internationella insatser av olika slag. Du får även medverka i utarbetandet av nya projektförslag och arbeta med vår fredsfrämjande verksamhet.

 

Arbetet innebär nära kontakter med domstolar och övriga myndigheter inom rättsväsendet, Sida, Regeringskansliet m.fl. och medför resor både inom Sverige och utomlands. En stor del av arbetet bedrivs på engelska. 

 

 

Vem söker vi?

Du har juristexamen eller motsvarande och har antingen arbetat en tid inom Sveriges Domstolar eller på annat sätt skaffat dig en god kännedom om verksamheten i svenska domstolar. Du kan arbeta självständigt och har gärna genomgått projektledarutbildning eller har erfarenhet av att leda arbete i projektform. Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Som person är du social, samarbetsinriktad och har en väl utvecklad förmåga att knyta och förvalta kontakter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete eller internationell civil krishantering. Det är också värdefullt om du har kunskap om EU, FN och andra liknande internationella organisationer samt erfarenhet av samverkan mellan myndigheter. Ytterligare språkkunskaper värdesätts också, liksom erfarenhet av arbete eller studier utomlands.

 

 

Vilka är vi?

Enheten för internationella relationer är en del av Domstolsverkets avdelning för kompetensutveckling och internationella relationer. Vid sidan av den internationella verksamheten ansvarar avdelningen för att möta behoven av kompetens- och medarbetarutveckling inom den kunskapsintensiva organisation som Sveriges Domstolar utgör. Personalen består av kompetensutvecklare, internationella samordnare och administratörer. För våra medarbetare står ansvar, engagemang och delaktighet i fokus. Här jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädjen. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

 

 

Domstolsverket

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.

 

 

Övrigt

Placeringsort är Jönköping eller Stockholm. Anställningen är ett vikariat som sträcker sig fram till och med 2020-03-31 med tjänstgöringsgrad 100%. Tillträde snarast enligt överenskommelse, vi kommer att tillämpa löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!  

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad: 100%

 

Antal platser: 1

Lön: Individuell lönesättning

 

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-24

Arbetsgivarens referensnummer: 396-2019

 

 

Kontakt

Jonas Högström, enhetschef 

036-155442

 

Anna Kronander, Saco 

0731-403844

 

Magnus Danielsson, ST 

036-15 53 63

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Jönköping, Stockholm . Publicerat : 21 februari

Kategorier : Juridik Projektledning


Senaste jobben från Sveriges Domstolar, Domstolsverket

Alla jobb hos Sveriges Domstolar, Domstolsverket

Liknande jobb Kvalificerad jurist sökes som internationell samordnare