Svenska kyrkan Uppsala stift

Stiftsjurist & dataskyddsombud

Uppsala stift tar nya steg mot framtiden och en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa. Vi söker efter dig som vill arbeta för ett levande församlingsliv inom Uppsala Stift.

OM TJÄNSTEN

Du kommer att vara en av tre stiftsjurister inom Uppsala Stift vilket innebär juridisk rådgivning till stiftets medarbetare samt församlingar och pastorat. Du deltar i stiftets arbete med organisatoriska indelningsförändringar samt tillsyn inom församlingar och pastorat. Vidare ansvarar du för juridisk granskning av avtal, inklusive personuppgiftsbiträdesavtal samt ansvarar för att leda genomförande av kyrkoval.

Som dataskyddsombud övervakar du efterlevnaden av dataskyddsförordningen och andra relevanta dataskydds­bestämmelser samt av Uppsala stifts strategi för skydd av personuppgifter. Du informerar och ger råd om denna förordning till förtroendevalda och medarbetare inom Uppsala stift samt identifierar behov av kompetensutveckling, planerar och håller utbildning för förtroendevalda och medarbetare. Vidare bistår du i utredning av uppkomna personuppgiftsincidenter och ger råd och övervakar genomförandet av konsekvensbedömningar avseende dataskydd. Du rapporterar till ledningsgrupp och stiftsstyrelse samt ger rekommendationer rörande integritets- och dataskyddsfrågor samt fungerar som kontaktpunkt för, samråder och samarbetar med Datainspektionen.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en juristexamen med yrkeserfarenhet som jurist från förvaltningsmyndighet eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i ting eller som notarie. Du har kunskap om dataskyddslagstiftning och praxis på nationell nivå och EU-nivå, inklusive djupgående kunskap om den allmänna dataskyddsförordningen. Du har förmåga att självständigt driva projekt/arbetsuppgifter och fatta beslut och kan främja en dataskyddskultur inom organisationen. Du arbetar flexibelt och i ett snabbt tempo när situationen så kräver och har en förmåga att arbeta riskbaserat och prioritera för att lösa uppdraget på ett effektivt sätt. Du är noggrann, strukturerad och ansvarsfull och har en god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga samt en god förmåga att samarbeta med andra.

I rollen som stiftsjurist är det önskvärt att du är medlem i svenska kyrkan.

Svenska kyrkan är en värderingsstyrd organisation och givetvis ser vi att du delar Svenska kyrkans värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.

VI ERBJUDER

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, bra personalförmåner, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

ANSÖKAN

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till rekrytering.uppsalastift@svenskakyrkan.se senast 1 mars 2019.

MÄRK din ansökan ’’stiftsjurist’’.

Urval sker löpande och om du blir aktuell för en intervju kan vi komma att kontakta dig före sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sanna Dahlberg, Projektledare gemensamma system och GDPR 018-680744 eller Solveig Ininbergs, Stiftsdirektor, Uppsala Stift. 018-68 07 26.

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Anna Reuterswärd, HR Konsult Svenska kyrkan, nås via växeln 018-68 07 00.

OM UPPSALA STIFT

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden ’’Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa’’. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Uppsala . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Svenska kyrkan Uppsala stift

Alla jobb hos Svenska kyrkan Uppsala stift

Liknande jobb Stiftsjurist & dataskyddsombud