Svenska ESF-rådet

Svenska ESF-rådet söker verksjurist

Ref 2018/00462

Svenska ESF-rådet är en statlig myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet. Vi förvaltar Europeiska Socialfonden i Sverige och Fonden för dem som har det sämst ställt (Fead) i Sverige. Vi har cirka 130 medarbetare på åtta kontor runtom i landet. Huvudkontoret ligger idag i Stockholm, men kommer senast den 1 december 2018 att vara lokaliserat i Gävle.

Genom fonderna förändrar vi arbetsmarknaden genom att finansiera projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser. Vi är nu inne i fjärde programperioden för Europeiska socialfonden 2014-2020. Under programperioden omsätter Socialfonden i Sverige cirka 12 miljarder kronor och Fead omsätter 80 miljoner kronor under samma period.

Programenheten har ett myndighetsövergripande ansvar för fonder och program som Svenska ESF-rådet förvaltar och ett ansvar för myndighetens stödstruktur i form av utvärdering, temagrupper och processtöd. Enheten består idag av en chef och nio medarbetare. Vi söker nu en verksjurist till programenheten.

Arbetsuppgifter

Som verksjurist arbetar du huvudsakligen med juridiska ställningstaganden i programärenden i Socialfonden och Fead. Du medverkar i framtagning av föreskrifter och interna riktlinjer samt förbereder och genomför internutbildningar inom olika rättsområden för myndighetens verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår även att svara på remisser, skriva yttranden, processföring samt bistå med juridisk kompetens i rättsliga frågor för hela myndigheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • juristexamen eller jur. kand. samt flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom en förvaltningsmyndighet eller annan organisation
  • goda kunskaper i förvaltningsrätt, erfarenhet av andra rättsområden såsom EU-rätt eller process- eller förhandlingsvana

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet från utredningsarbete och upphandling
  • kunskaper om EU:s fonder och statsstödsregler
  • fullgjord notarietjänstgöring eller annan liknande erfarenhet
  • kunskaper gällande GDPR/personuppgiftshantering

Arbetet kräver att du har en god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och snabbt kan sätt dig in i och lösa varierande arbetsuppgifter i komplexa sammanhang. Det är även viktigt att du har en god pedagogisk förmåga, samarbetsförmåga både internt och med externa aktörer, samt kan skapa förståelse för betydelsen av juridiska frågor. Du ska även kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Ansökan och mer information

Svenska ESF-rådet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Gävle. Vi tillämpar provanställning på 6 månader. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Är du intresserad av att arbeta på Svenska ESF-rådet som verksjurist är du välkommen med din ansökan via ”Ansök” här nedan. Sista ansökningsdag är den 18 oktober 2018.

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Andreas Larsson, programchef tel.040-17 42 16, Malin Törnvall Hillbom, verksjurist, tel. 026-54 26 84 eller Andreas Henriksson, verksjurist, tel. 08-579 171 36. Fackliga kontaktpersoner: Anna‑Lena Wettergren‑Wessman, ST-ESF, tel. 040‑17 42 17, e-post: anna-lena.wessman@esf.se, och Ellinor Gullberg, Saco‑ESF, tel. 08-457 33 15, e‑post: ellinor.gullberg@esf.se

Vi har gjort vårt annons- och medieval och vill därför inte bli kontaktade av annons- och mediesäljare.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Svenska ESF-rådet

Alla jobb hos Svenska ESF-rådet

Liknande jobb Svenska ESF-rådet söker verksjurist