Stockholms stad

Avdelningschef till förskoleavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi vill att barnen på förskolan ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på förskolan är avgörande för att barnen ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att förskolan ska lyckas med sitt uppdrag.

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad är du med och formulerar tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Förskoleavdelningen innefattar tre enheter; stab, kvalitetsenheten och myndighetsenheten. Ledningen består av en avdelningschef, två enhetschefer och en stabschef. Avdelningschefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till utbildningsdirektören.

 

Uppdragsbeskrivning

I samarbete med stadsdelsförvaltningarna ska utbildningsförvaltningen utveckla stadens förskolesamordning och vidareutveckla stadens kvalitetsarbete inom förskolan. Fokus för uppdraget är kompetensutveckling av förskolepersonal, kompetensförsörjning och rekrytering av förskollärare, systematiskt kvalitetsarbete och planering av lokalförsörjningsbehov. Övriga ordinarie uppdrag på avdelningen är tillståndsgivande till fristående förskolor, råd och stöd samt inspektion av dessa.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för pedagogisk utveckling och god kunskap om förskolan, gärna även grundskolan, dess lagstiftning och styrdokument. Du har en gedigen erfarenhet av förskolans verksamhetsfrågor på alla nivåer. Vidare förstår du och har erfarenhet av vad det innebär att arbeta inom en politiskt styrd verksamhet och trivs med det. Du ser ett engagemang i de framtida utmaningarna inom ramen för stadens vision om ”Ett Stockholm som håller samman”. Du har erfarenhet av chefsuppdrag på hög nivå och drivs av en vilja att ständigt förbättra verksamheten. Vi söker en ledare som är resultatorienterad och har förmåga att såväl fatta beslut som att genomför dem. Du vet hur man skapar goda resultat inom uppsatta ramar. Som person är du prestigelös person och trygg i dig själv. Som ledare är du drivande, analytisk och strategisk. Du har lätt för att samverka med andra – såsom medarbetare inom den egna förvaltningen, andra förvaltningar, stadsdelsområden och externa aktörer.

 

Utbildning

Du har relevant akademisk utbildning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som avdelningschef i Stockholms stad och utbildningsförvaltningen med ett sexårsförordnande på den aktuella tjänsten.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Stockholm

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2018/916

Kontakt

  • Lena Holmdahl, förvaltningschef, 08-508 33 617
  • Michael Martinson, chefsrekryterare, 08-508 33 015

Facklig företrädare

  • Kjell Sjöberg, Sveriges skollarförbund, 076-825 25 83
  • Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-12 21 743
  • Ragnar Sjölander, LR, 070-760 19 30

Publicerat

2018-02-12

Sista ansökningsdag

2018-03-04

Utbildningskrav

Högskola/universitet

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 4 mars . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Stockholms stad

Alla jobb hos Stockholms stad

Liknande jobb Avdelningschef till förskoleavdelningen