Stockholm Vatten och Avfall

Processingenjör

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening och bygger ett av världens modernaste avloppsreningsverk med miljö och hållbarhet i fokus i Henriksdal. Vi söker nu dig som vill vara en del av denna resa och bidra till att göra detta möjligt.

Produktionsenheten består av 19 personer som ansvarar för drift av Henriksdals reningsverk. Vi behöver nu förstärka vårt team med en processingenjör. Tillsammans med övriga driftingenjörer och processingenjörer kommer ditt huvudansvar vara att lägga upp processtrategier och följa upp reningsprocessen så att vi når våra produktionsmål och gällande miljötillstånd hålls.

 

Arbetsuppgifter och utmaningar
Som processingenjör ansvarar du för uppföljning av reningsresultat, samt utveckling, optimering, planering, och genomförande av processtrategier. Arbetet innebär nära samarbete med de andra processingenjörerna, driftingenjörerna och processteknikerna på verket. Du samarbetar även med de expertfunktioner som finnas hos andra enheter på avdelningen och bolaget.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • framtagning, genomförande och uppföljning av process- och driftstrategier,
  • uppföljning reningsresultat för att nå produktionsmål och klara gällande miljötillstånd,
  • utveckla och optimera reningsprocesserna för att minska på resursförbrukningen,
  • ge utbildning och processtöd till ingenjörer och tekniker,
  • Kravställare på instrument som styr processen samt provtagare,
  • kontakt med tillsynsmyndigheten,
  • leda och dokumentera möten för drift och processuppföljning,
  • aktivt delta i arbets-, utvecklings-, och enhetsmöten,
  • utveckla yrkesrollen och förbättra arbetssätt,
  • specifika uppdrag, ansvar och uppgifter som tilldelas av enhetschef.

Verksamheten är förlagd till Henriksdal. Vid behov kan du även komma att delta i skiftgång/ beredskapstjänstgöring och nödlägesberedskap.

 

Personliga egenskaper
Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara ansvarfull, självgående, noggrann, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer och andra. Vidare behöver du vara drivande, problemlösande men samtidigt lyhörd och inte vara rädd för att ställa frågor. Driften av reningsverk innebär att planerade arbeten ibland måste prioriteras om med mycket kort varsel och du behöver som person vara flexibel för att kunna möta detta. Du tycker naturligtvis om att arbeta både enskilt och i grupp och tillsammans aktivt bidra till god stämning på enheten.

Förutom dessa spännande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor.

 

Din bakgrund
Vi tror att du har en ingenjörsutbildning med inriktning mot kemi, vatten, eller miljöteknik och har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av arbete inom processindustri eller reningsverk. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda datorkunskaper. Körkort B är ett krav.

 

Dina frågor
För ytterligare information om tjänsten kontaktar du tf enhetschef Mikael Lind, på telefon 08-522 133 56. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

 

Din ansökan
Sök tjänsten som Processingenjör senast 16 augusti 2021. Låter det intressant så tveka inte att skicka in din ansökan! Intervjuer startar efter att ansökningstiden har gått ut.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 16 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Stockholm Vatten och Avfall

Alla jobb hos Stockholm Vatten och Avfall

Liknande jobb Processingenjör