Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI)

Utvecklingsingenjör Mätteknik

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är en uppdragsmyndighet som bedriver tillämpad forskning och kvalificerade utredningar inom transportområdet. Vi är cirka 220 medarbetare och har en årlig omsättning på omkring 280 miljoner kronor. Huvudkontoret finns i Linköping medan övriga kontor finns i Stockholm, Göteborg och Lund. Till enheten Mätteknik och verkstad söker vi nu ytterligare en medarbetare. Enheten utför interna och externa verkstadstekniska uppdrag med huvudsaklig inriktning mot transportsektorn. Verksamheten omfattar även mätning/provning, utveckling, byggande och service av mätteknisk utrustning för VTI:s transportforskning. Det omfattar såväl utrustning för olika typer av laboratorieprovning som utrustning för fältmätningar. Enheten har ca 10 medarbetare och finns i Linköping.

Placeringsort för tjänsten är Linköping.


Om rollen
Dina arbetsuppgifter kan vara väldigt varierande från större utvecklingsprojekt till mindre felsökningar, uppgraderingar och problemlösningar. Målsättningen är att du ska var med att driva den tekniska utvecklingen framåt inom VTI: s transportforskning, med kunskap och kompetens i framkant av den tekniska utvecklingen. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

• Utveckla programvara för apparatstyrning och datainsamling samt bearbetning
• Utveckla mätteknisk apparatur för områden inom transportforskningen
• Delta med mätteknisk och mjukvarukompetens inom VTIs forskningsprojekt
• Datasammanställning, bearbetning och analys av mätdata.
• Vara delaktig i enhetens utveckling, byggande och service av mätsystem samt mätutrustningar


Om dig
Du har några års arbetslivserfarenhet som mjukvaruutvecklare, systemutvecklare eller motsvarande och med en relevant högskoleutbildning i grunden. Du har goda kunskaper i programmering med tyngdpunkt på C/C++ och bekväm med objektorienterad programmering och vana av versionshanteringsprogram, exempelvis Git. Erfarenhet från forsknings- och utvecklingsarbete samt framtagande av prototyper och system inkl. testning av mjuk- och hårdvara är önskvärt. Erfarenheter av maskinstyrning och kontroll med programmering av PLC är meriterande. Du har ett allmänt tekniskt intresse, både teoretiskt och praktiskt samt är van att dokumentera. Körkort med behörighet B är ett krav.

Arbetsuppgifterna innebär många och täta kontakter med uppdragsgivare, samarbetspartners och andra forskare. Därför ställs krav på att du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt samtidigt som det inom arbetsgruppen är viktigt att du är flexibel och att du har stor förmåga att samarbeta i team och skapa kontaktnät. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.


Mer information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Laboratoriechef Håkan Carlsson, telnr 013-20 43 11. Fackliga representanter är Jonny Genzel, Saco, och Thomas Lundberg, ST, vilka du når via VTI:s växel, 013-20 40 00.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa om på Personuppgifter - vti.se
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.
Ref. nr: 2021/0581-3.1


Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med personligt brev, CV och andra handlingar du vill åberopa. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag, den 24 januari 2021, kommer inte att beaktas.Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om ungefär en timme . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 5 januari

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI)

Alla jobb hos Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI)

Liknande jobb Utvecklingsingenjör Mätteknik