Spelinspektionen

Utredare mot matchfixning

Den 1 januari 2019 infördes ett licenssystem och en spelmarknad i konkurrens i Sverige. Vill du vara en del av Sveriges nya spelmyndighet och en del i arbetet med den fortsatta utvecklingen av Spelinspektionen? Vi söker en utredare mot matchfixning.

 

Vi sitter i moderna och trevliga lokaler med fem minuters promenad till Strängnäs nya resecentrum. Med tåg tar det knappt 50 minuter till Stockholm och 18 minuter till Eskilstuna.

 

En av de centrala delarna i den nya lagstiftningen är arbetet mot matchfixning och spelfusk. Med anledning av detta får Spelinspektionen en samordnande roll i dessa frågor och ett råd har inrättats vid myndigheten för att motverka matchfixning.

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara placerad vid den Operativa avdelningen som ansvarar för licensgivning och tillsynen av den svenska spelmarknaden. På den operativa avdelningen finns tre enheter med olika ansvarsområden. Du kommer tillsammans med samordnaren mot matchfixning hantera frågor kopplade mot matchfixning och vara rådgivande till ledningen i dessa frågor. Initialt kommer du att medverka i att formalisera myndighetens arbete med frågor kopplade mot matchfixning. Det innebär bland annat att vara med och utarbeta föreskrifter om förbud eller begränsningar av spel för att bekämpa manipulation av resultat och utveckla metoder för tillsyn.

 

I tjänsten ingår att planera och utföra tillsyn över de spelaktörer som har licens att verka i Sverige så att dessa följer regelverket kopplat mot manipulering av resultat på händelser. Andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområde kan förekomma.

 

 

Kvalifikationer

Du ska ha flerårig akademisk utbildning inom juridik, samhällsvetenskap eller annan utbildning eller erfarenhet som myndigheten bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har jobbat med frågor kopplat mot området tidigare eller jobbat med att bedöma spelmönster. Vi ser gärna att du har förståelse för att arbeta statligt. Som person ska du ha god analytisk förmåga med fokus på problemlösning, kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du ska vidare vara driven och initiativrik.

 

Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska och engelska. Det är viktigt att du trivs med att växla mellan att arbeta självständigt och i grupp samt har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Spelinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

 

Frågor om tjänsten besvaras av avdelningschefen för den Operativa avdelningen Patrik Gustavsson, 0152-650 185. Fackliga kontaktpersoner är Frida Lindholm (SACO), 0152-650 108 och Eva-Britt Öberg (ST), 0152-650 148.

 

Ansök senast 29 april

 

Är du intresserad av att arbeta inom en utvecklande verksamhet? Skicka då din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk till registrator@spelinspektionen.se

 

Märk ansökan med Dnr 19Si893.

 

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 29 april 2019. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Strängnäs . Publicerat : 9 april

Kategorier : Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap Statsvetenskap


Senaste jobben från Spelinspektionen

Alla jobb hos Spelinspektionen

Liknande jobb Utredare mot matchfixning