Söderberg & Partners

Senior Compliance Officer till Söderberg & Partners Wealth Management

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio entreprenöriella analytiker och är idag en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Vi erbjuder ekonomisk, finansiell och juridisk rådgivning med hänsyn till kundens helhetssituation. Vår vision är att arbeta proaktivt idag för att du ska leva ett rikare och tryggare liv imorgon. Vi hjälper till att fatta välgrundade beslut som ska göra livet och vardagen enklare, både nu och i framtiden. För att möjliggöra detta vilar vårt arbete på en värdegrund där personlig hänsyn, gedigen analys och öppenhet utgör hörnstenarna.

 

Söderberg & Partners Wealth Management är ett individuellt bolag och affärsområde inom Söderberg & Partners-koncernen som arbetar med förmögenhetsrådgivning. Verksamheten startade 2007 och sedan dess har affärsområdet och antal anställda växt i snabb takt.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi är en kreativ och initiativrik organisation där medarbetarna har höga ambitioner och drivs av ett stort engagemang och intresse för sina arbetsuppgifter. Organisationen har korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. Vi premierar medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.

 

Compliancefunktionen har en nyckelroll i arbetet med att stödja och följa upp bolagets regelefterlevnad. Eftersom det alltid är många nya spännande projekt på gång inom Söderberg & Partners, samtidigt som regelverk och praxis är under ständig utveckling, blir arbetet mycket varierande och utvecklande.

 

Om rollen

Vi söker en driven och engagerad medarbetare som vill utvecklas tillsammans med compliancefunktionen och bolaget. Vi bedriver värdepappersverksamhet, med tyngdpunkt på investeringsrådgivning och de relevanta regelverken har stort fokus på kundskydd, vilket speglas av compliancefunktionens fokusområden.

 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:

• Identifiera och värdera regulatoriska risker i verksamheten

• Bistå verksamheten med rådgivning och vägledning i regulatoriska och strategiska frågor

• Planera och genomföra kontroller samt avrapportera kontrollarbete

• Rättsutredningar och kontinuerlig regelbevakning

 

Du arbetar självständigt med eget ansvar, men i nära samarbete med kollegor och den övriga verksamheten.

 

Om dig

Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik, ekonomi eller annan motsvarande relevant utbildning. Du har arbetat minst 4 år med regelefterlevnad, riskkontroll, internrevision eller liknande inom finansbranschen. En förutsättning för att du ska trivas i tjänsten är att du har ett starkt intresse för finansbranschen och den finansiella marknaden, men också ett intresse för affärsutveckling för att kunna vara ett stöd till verksamheten.

 

Som person behöver du vara analytisk och kunna arbeta strukturerat med ibland nya och komplexa frågeställningar under stort eget ansvar och med hög integritet. I arbetet ingår kontakter både med olika delar av verksamheten och även myndigheter och andra organisationer, varför du bör ha en god förmåga till samarbete och kommunikation i både tal och skrift (både på svenska och engelska). Rollen kräver dessutom att du är noggrann, lösningsorienterad och har ett proaktivt tankesätt. Du är driven, modig, hjälpsam, ansvarsfull och prestigelös.

 

Det är meriterande om du har förståelse för IT och systemutveckling.

 

Ansökan

I denna process samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För mer information om tjänsten och byrån är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Sjöhagen på telefonnummer 073 641 88 81 eller på linda.sjohagen@sharprecruitment.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

 

Placering: Mäster Samuelsgatan 20, Stockholm

Tillträde: Snarast, efter överenskommelse

 

 

Ansök nu  

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 november

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Söderberg & Partners

Alla jobb hos Söderberg & Partners

Liknande jobb Senior Compliance Officer till Söderberg & Partners Wealth Management