Skatteverket

Rättslig specialist till bolagsgruppen på rättsavdelningen

 

Är du jurist eller ekonom med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom bolagsbeskattning och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som rättslig specialist inom bolagsbeskattning samarbetar du med kollegor runtom i landet med målet att göra samhället möjligt.


Om jobbet
Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd inom inkomstbeskattning, och i viss mån civilrättsliga lagar som knyter an till området. Du handlägger frågor från verksamheten, rättsäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial, uppdaterar den rättsliga vägledningen på skatteverkets hemsida och medverkar vid temadagar och interna rättsliga seminarier. Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar inom bolagsbeskattning och du stödjer dagligen Skatteverkets medarbetare i deras arbete. Det innebär att du arbetar konsultativt och analyserar och bedömer olika typer av underlag, utifrån vilket du ansvarar för och medverkar i arbetet för en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Du arbetar inom bolagsgruppen och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter.

Arbetet innebär många kontakter internt. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

På 
skatteverket.se/rattsligspecialist berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Du tillhör bolagsgruppen på rättsavdelningen. Vi har en jämn könsfördelning och består av 12 rättsliga experter och specialister med lång erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom bolagsbeskattning. Vi är placerade runtom i landet, arbetar virtuellt och har väldigt god dynamik och ett gott samarbete.


Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:
• ha god analytisk förmåga, vilket kräver att du kan fatta välgrundade beslut efter att ha grundligt tagit reda på fakta inför lösningen av en uppgift
• ha god kommunikationsförmåga i svenska, vilket kräver att du ger ett engagerat intryck, uttrycker dig klart, tydligt och välformulerat, samt är lätt att följa och förstå
• ha god förmåga att arbeta självständigt, vilket kräver att du kan planera och driva ditt arbete framåt för att nå goda resultat
• ha god förmåga att samarbeta med andra, vilket kräver att du lyssnar in och är öppen för andras synpunkter, samt bidrar till att gemensamma uppgifter genomförs.

Du ska även ha:
• universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) med inriktning mot juridik, alternativt flerårig och aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom juridik
• goda kunskaper inom företagsbeskattningsområdet
• minst fem års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom bolagsbeskattning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerad processföring i domstol gällande bolagsbeskattningsfrågor.


Bra att veta
Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina arbetskamrater kan vara placerade på olika orter i landet. Placeringsort för tjänsten är enligt överenskommelse.

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På 
skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.


Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Ospecificerad arbetsort

Län

Ospecificerad arbetsort

Land

Sverige

Referensnummer

2020/43

Kontakt

• Mats Nilsson, sektionschef, 010-574 66 80
• Daniel Palm, hr-specialist rekrytering, 010-5750011

Facklig företrädare

• Göran Sundwall, Saco, 010-574 88 29
• Pia Fagerlund, ST, 010-574 81 09

Sista ansökningsdag

2020-01-31

 
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 15 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Skatteverket

Alla jobb hos Skatteverket

Liknande jobb Rättslig specialist till bolagsgruppen på rättsavdelningen