Skatteverket

Rättslig specialist internationell företagsbeskattning, flera orter möjligt

 IMG_5444-633x240px.jpg

 

Är du jurist eller ekonom med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom internationell företagsbeskattning och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som rättslig specialist inom internationell företagsbeskattning samarbetar du med kollegor runtom i landet med målet att göra samhället möjligt.

 

 

Om jobbet

Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd inom internationell företagsbeskattning. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial, uppdaterar den rättsliga vägledningen på skatteverkets hemsida och medverkar vid temadagar och interna rättsliga seminarier. Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar inom internationell företagsbeskattning och du stödjer dagligen Skatteverkets medarbetare i deras arbete. Du ansvarar för och medverkar till en korrekt och enhetlig rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja medarbetare i deras arbete.

 

Du och din grupp ansvarar bland annat för frågor som rör internationell inkomstbeskattning för näringsverksamhet som bedrivs utomlands av svenska fysiska och juridiska personer och motsvarande utländska verksamheter i Sverige. Du arbetar med tillämpning av skatteavtal och interna internationella beskattningsregler i till exempel inkomstskattelagen, avräkningslagen och kupongskattelagen men också med utländsk lagstiftning.

 

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet är kvalificerat och spänner över många olika frågor vilket ger dig nya kunskaper både på bredden och på djupet. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

 

Du tillhör gruppen internationell företagsbeskattning på Rättsavdelningen. Vi är 13 rättsliga experter och specialister med lång erfarenhet av internationell företagsbeskattning. Vi är placerade runt om i landet, arbetar virtuellt med gott samarbete.

 

 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

 

I det här jobbet ska du:

  • ha en god analysförmåga och vara noggrann
  • vara initiativrik och drivande
  • vara självständig och ha en god samarbetsförmåga
  • vara stresstålig och kunna prioritera
  • vara pedagogisk och tydlig i tal och skrift på svenska och engelska.

 

Du ska även ha:

  • en högskoleutbildning om minst 120p/180hp inom juridik eller ekonomi eller mångårig erfarenhet av kvalificerat arbete med internationell företagsbeskattning
  • goda kunskaper inom företagsbeskattningsområdet
  • minst 5 års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom internationell företagsbeskattning.

 

 

Bra att veta

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och arbetskamrater kan vara placerade på olika orter i landet. Placeringsort för tjänsten är enligt överenskommelse. Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

 

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande.

 

Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Solna

Län

Stockholms län

Referensnummer

2019/13

Kontakt

  • Annsofi Ericsson Lehman, hr-konsult, 010-57 47 293
  • Goran Todorovic, chef, 010-57 36 690

Facklig företrädare

Sista ansökningsdag

2019-03-22

 

 

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 13 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Skatteverket

Alla jobb hos Skatteverket

Liknande jobb Rättslig specialist internationell företagsbeskattning, flera orter möjligt