Skatteverket

Controller till applikationsenheter

Vill du arbeta med verksamhetscontrolling och ekonomisk rapportering inom applikationsområdet? Brinner du för att jobba med kvalitet inom den offentliga verksamheten? Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där vi tillsammans skapar samhällsnytta.

 

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter är att vara controller åt några av it-avdelningens applikationsenheter. Du stöttar i budget och prognosarbete, arbetar med uppföljning på enheterna ur både ett finansiellt perspektiv och ett it-verksamhetsperspektiv, vilket även inkluderar Service Level Management. Du presenterar enheternas utfall och prognos för enheternas ledningsgrupper. Du kommer även att delta i framtagandet av rapporteringen till it-avdelningens ledningsgrupp och samarbetar mycket nära med avdelningscontrollern i avdelningens prognos, uppföljning och budgetarbete. Utifrån tillgängligt underlag, egen kunskap och erfarenhet ska du kunna göra analyser och ta fram rekommendationer.

 

Du kommer även att samarbeta mycket nära med övriga controllers inom it-avdelningen. I arbetet ska du även ta ställning till olika typer av inköp ur ett ekonomiskt perspektiv. I arbete ingår att stötta projektledare och liknande med att lägga budget och prognos. Det ingår även att vara ett stöd när det gäller exempelvis kontering och att se till att kostnaderna konteras på rätt sätt.

 

Du kommer arbeta nära vår it-avdelning och några av deras applikationsenheter vilket ger dig möjligheter till insyn i myndighetens applikationsutveckling från början till slut. Du har stor frihet att självständigt lägga upp ditt arbete, men samtidigt till att arbeta i team med övriga controllers. Vi eftersträvar balans mellan arbete och fritid och har goda möjligheter till kompetensutveckling.

 

Du tillhör controllersektionen på controllerenheten på it-avdelningen, med placering i Solna. På vår sektion är vi ca 15 kollegor.

 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår
medarbetarpolicy.

 

I det här jobbet ska du:

 

  • ha eget driv och vara proaktiv i styrningen
  • vara strukturerad
  • ha god samarbetsförmåga och vara relationsbyggande
  • vara kommunikativ och ha en god pedagogisk förmåga
  • vara flexibel och prestigelös.

Du ska även ha:

 

  • flerårig erfarenhet av arbete som finansiell controller
  • en avslutad högskoleutbildning om minst 120p/180hp inom ekonomi
  • goda kunskaper i redovisning och bokföring
  • goda kunskaper i Excel.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av ekonomiarbete för en it-avdelning. Det är även önskvärt att du har kunskaper om applikationsutveckling och/eller drift och infrastruktur, samt erfarenhet av SLM. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av större ekonomisystem som t ex Agresso/Unit 4 business.

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

 

Tester kan komma att användas.

 

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

 

 

Kontaktpersoner

Henrik Malmberg
Sektionschef
010-572 40 40

 

Anna Siecke
Hr-specialist rekrytering
010-574 78 21

 

Jeanette Forsgren
Facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se

 

Malin Westlie
Facklig kontaktperson SACO
malin.westlie@skatteverket.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Solna . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Data & IT Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Skatteverket

Alla jobb hos Skatteverket

Liknande jobb Controller till applikationsenheter