Skandiabanken

Analytiker kapital och likviditet

Skandia är en av Sveriges största oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på 571 miljarder kronor och 2 700 anställda. Läs mer på www.skandia.se.

 

Vi söker nu en analytiker som kan hjälpa till att stärka vår kapital- och likviditetsfunktion.

 

 

Din roll

Du kommer att ha en central roll i att utveckla och effektivisera bankens analysförmåga avseende kapital och likviditet. Du kommer snabbt att tilldelas stort ansvar och får möjlighet att påverka och utveckla din roll samt avdelningens arbete. Du rapporterar till bankens ekonomichef och arbetar också i nära anslutning till CFO.

 

Till dina arbetsuppgifter hör bl.a. att säkerställa uppföljning och rapportering inom flertalet olika ansvarsområden. Vidare kommer du att ha ett övergripande ansvar för analys och planering av kapital och likviditet för att säkerställa en effektiv hantering av bankens finansiella resurser. Till dina arbetsuppgifter hör också att ta fram beslutsunderlag och presentationer till bankens ledningsgrupp samt delta i implementering och utveckling av regelverksfrågor.

 

 

Profil och egenskaper

Vi söker dig som är civilingenjör och/eller civilekonom med relevant arbetslivserfarenhet från finansbranschen.

 

För att lyckas i rollen måste du ha hög ambitionsnivå och stark drivkraft, vara strukturerad i ditt arbetssätt och ha god vana att leverera enligt deadline. Du är även detaljorienterad, noggrann och besitter god analytisk förmåga. Du har mycket goda kunskaper i Excel.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan!

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För frågor gällande tjänsten eller bolaget, välkommen att kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

 

Urval sker löpande, ansök därför redan idag!

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 juni . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Skandiabanken

Alla jobb hos Skandiabanken

Liknande jobb Analytiker kapital och likviditet