Sjöfartsverket

Verksjurist

jöfartsverket tar ansvar för framtidens sjöfart och erbjuder moderna och säkra sjövägar med service dygnet runt. Vi är ett tjänsteproducerande affärsverk med ca 1200 medarbetare utspridda längs hela Sveriges kust. Våra tjänster består bland annat av lotsning, farledsservice, isbrytning, sjötrafikinformation, sjökartläggning, sjö- och flygräddning samt sjömansservice.  

 

Att jobba som Verksjurist på Sjöfartsverket  

Stab Juridik består idag av en chefsjurist och sex verksjurister. 

 

Sjöfartsverkets jurister har till uppgift att stödja och företräda myndigheten i samtliga rättsliga frågeställningar, vilket innebär kvalificerat arbete med frågor av varierande slag och inom olika rättsområden, såsom offentlig rätt, europarätt och förvaltningsrätt, civilrätt och kommersiell avtalsrätt, upphandling, processrätt och allmänjuridiska frågor.  

 

Som verksjurist fungerar du som intern stödfunktion gentemot verksamheten och du företräder även Sjöfartsverket i olika rättsliga angelägenheter. Dina arbetsuppgifter kommer att ha tonvikt på allmän civilrätt och kommersiell avtalsrätt, men även vara mycket varierande och kommer att beröra de flesta rättsområden.  

 

Vem är du?  

Vi söker dig som har en juris kandidatexamen och som besitter mycket goda kunskaper inom ovan angivna rättsområden. Du har flera års erfarenhet från arbete som jurist.

 

Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vidare är god IT-användarvana nödvändig i arbetet. Då nationella resor förekommer i tjänsten ser vi gärna att du har B-körkort.  

 

Som person har du en välutvecklad samarbetsförmåga, initiativkraft och förmåga att på ett pedagogiskt sätt kommunicera och integrera de juridiska frågorna inom organisationen. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en förmåga att ta självständiga beslut och trivs med att kommunicera med interna och externa intressenter.  

 

Att du har fullgjort notarietjänstgöring ses som meriterande. Avgörande vikt kommer dock att läggas vid dina personliga egenskaper.  

 

Vi erbjuder dig  

Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.  

 

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  

På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  

 

Hur och när?  

Tjänsten är en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast möjligt. Intervjuer kommer att ske V9 och V10.  

 

Tjänsten är säkerhetsklassad och därför måste du vara svensk medborgare. Innan anställning görs en fördjupad personbedömning och registerkontroll.  

 

Upplysningar:  

Chefsjurist, Lisa Lewander, 010-478 60 56 

HR-partner, Anders Sjögren, 010-478 53 22  

 

Fackliga företrädare:  

SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.  

 

Registrera din ansökan senast den 25 februari 2018.  

Diarienummer: 18-00649

 

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.  

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 februari . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Sjöfartsverket

Alla jobb hos Sjöfartsverket

Liknande jobb Verksjurist