Sieps

Vikarierande forskare/utredare i nationalekonomi

Vi söker en forskare eller utredare i nationalekonomi för ett vikariat på heltid.

Om Sieps

Sieps är en statlig myndighet som tar fram forskningsbaserade analyser och andra underlag i frågor som rör utvecklingen av Europeiska unionen och Sveriges europapolitik. Vi ska göra analyserna tillgängliga för regeringen och övriga aktörer i den politiska beslutsprocessen i Sverige och bidra till en allsidig belysning av aktuella europapolitiska frågor.

Vi deltar i internationella utbyten inom området och samarbetar med såväl svenska som internationella forskare och experter och tillhandahåller även utbildningar för den offentliga sektorn i ämnen som rör Europeiska unionen.

Om tjänsten

Som forskare vid Sieps bidrar du till att identifiera och definiera relevanta frågeställningar i frågor som rör utvecklingen av den Europeiska unionen och Sveriges europapolitik. I tjänsten ligger ett särskilt fokus på frågor som rör EU:s ekonomiska politik och den ekonomiska utvecklingen i EU:s medlemsstater.

Utöver att ta fram egna publikationer ingår även i tjänsten att initiera, beställa och kvalitetssäkra rapporter från externt anlitade forskare. En viktig uppgift för Sieps är att göra analyserna tillgängliga för regeringen och andra aktörer i beslutsprocessen. Det sker genom seminarier, deltagande i konferenser och annan utåtriktad verksamhet i Sverige och utomlands.

Kvalifikationer

  • Du har avslutat eller är nära att avluta en forskarutbildning i nationalekonomi och har goda kunskaper om ekonomiska metoder.
  • Du arbetar obehindrat med texter på såväl svenska som engelska och är en god stilist.
  • Du har erfarenhet av forskning eller relevant utredningsarbete med relevans för europapolitiska frågeställningar.
  • Du är analytisk och kan kommunicera din forskning till en vidare publik.
  • Det är meriterande om du har disputerat i nationalekonomi. Vi lägger även vikt vid att du har gedigna nationella och internationella nätverk, erfarenhet av projektledning samt kunskaper i andra europeiska språk.

Vid anställningen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information och ansökan

Tjänsten är ett vikariat på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan med CV och motivationsbrev samt eventuella bilagor skall vara Sieps tillhanda senast den 30 november 2018. Ansökan tas emot via e-post på info@sieps.se eller brev till Sieps, Box 55, 101 21 Stockholm. Märk din ansökan med Dnr 18/0109.

Frågor om tjänsten besvaras av Eléonore Dupis Hellström: eleonore.dupis@sieps.se.

Fackligt ombud är Anna Södersten: anna.sodersten@sieps.se.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 november . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Sieps

Alla jobb hos Sieps

Liknande jobb Vikarierande forskare/utredare i nationalekonomi