Sieps

Forskare i statsvetenskap

Om Sieps

Sieps är en statlig myndighet som tar fram forskningsbaserade analyser och annat underlag i frågor som rör utvecklingen av EU och Sveriges europapolitik. Vidare ska Sieps göra analyserna tillgängliga för regeringen och övriga aktörer i den politiska beslutsprocessen i Sverige och bidra till en allsidig belysning av aktuella europapolitiska frågor. Vi deltar i internationellt utbyte inom området och samarbetar med såväl svenska som internationella forskare och experter. Vi tillhandahåller även EU-utbildningar för den offentliga sektorn.

Arbetsbeskrivning

Som forskare vid Sieps bidrar du till att identifiera och definiera relevanta frågeställningar som rör utvecklingen av EU och Sveriges europapolitik. Utöver att ta fram egna publikationer ingår det även att initiera, beställa och kvalitetssäkra rapporter från externt anlitade forskare.

En viktig uppgift för Sieps är att göra analyserna tillgängliga för regeringen och andra aktörer i beslutsprocessen. Det sker genom seminarier, deltagande i konferenser och annan utåtriktad verksamhet, såväl i Sverige som utomlands.

Kvalifikationer

Du har disputerat i statsvetenskap med inriktning på EU eller europeisk politik. Du har erfarenhet av projektledning och kan arbeta obehindrat på både svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt. Vi värdesätter också kunskaper i andra europeiska språk.

Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper som god analytisk förmåga, ett gott omdöme och god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har ett gediget externt akademiskt nätverk, såväl nationellt som internationellt.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Sieps tillämpar individuell lönesättning samt provanställning.

Ansökan och eventuella bilagor ska vara Sieps tillhanda senast den 22 april 2018. Märk din ansökan med Dnr 18/0035. Vi tar emot din ansökan via e-post på info@sieps.se eller brev till Sieps, Box 55, 101 21 Stockholm.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Sieps direktör Eva Sjögren.

Sieps – Svenska institutet för europapolitiska studier

Sieps är en statlig myndighet som tar fram forskningsbaserade analyser i europapolitiska frågor.

  • Besöksadress: Torsgatan 11, 111 23 Stockholm
  • Postadress: Sieps, Box 55, 101 21 Stockholm

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 2 timmar . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Övrigt Juridik


Senaste jobben från Sieps

Alla jobb hos Sieps

Liknande jobb Forskare i statsvetenskap