Sharp Recruitment

Senior Risk & Performance analytiker till ledande pensionsbolag

Vår uppdragsgivare arbetar ständigt för att utveckla morgondagens pensionssystem och att bidra till ett gott samhälle. Idag arbetar över 300 anställda hos vår arbetsgivare. Vi har nu möjlighet att erbjuda dig en spännande roll på en attraktiv arbetsplats där du får chansen att påverka människors framtid.

 

 

Om uppdragsgivaren

För kunds räkning söker vi nu en Senior Risk & Performance analytiker med gedigen erfarenhet av värdering och riskuppföljning, främst av alternativa investeringar.

 

Vår uppdragsgivare erbjuder dig en dynamisk och flexibel arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter i ett professionellt och yrkesskickligt team med modernt ledarskap. Företaget värdesätter ett positivt, kreativt och decentraliserat arbetsklimat.

 

 

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Tjänsten är delvis ny, vilket ger dig stor möjlighet att påverka och forma rollen. Du förväntas ta en aktiv del i att utveckla gruppens verksamhet och ges givetvis goda förutsättningar för att lyckas med detta.

 

Som Senior Risk & Performance analytiker får du ett stort ansvar för att värdering och riskuppföljning av alternativa investeringar, såsom fondinvesteringar i fastigheter, infrastruktur och räntebärande instrument, uppfyller såväl internt ställda som regulatoriska krav. Du kommer att ha många kontakter med externa fondförvaltare runt om i världen samt internt vara en självklar kontaktyta vid frågor kring värdering och värderingsprinciper.

 

Rollen inkluderar bland annat:

• Arbete med kvalitetssäkring av värderingspolicy, värderingsföretag, värderingsfrekvens samt riskbaserat kontrollberäkna erhållna värderingar avseende alternativa investeringar.

• Arbete nära affären och deltagande i due diligence vid nya investeringar för att säkerställa att både interna och externa regelverk efterlevs.

• Ansvar för avtalsfrågor och utveckling av processer och rutiner relaterat till värdering och riskuppföljning.

• Arbete med avkastnings – och riskuppföljning samt månads- och kvartalsrapportering till både ledning och styrelse.

 

Resor i tjänsten kan förekomma.

 

 

Om dig

Vi söker dig som är civilekonom, gärna med finansiell inriktning, har cirka 10 års erfarenhet av värdering och riskuppföljning främst av onoterade alternativa investeringar. Vidare bör du ha goda matematikkunskaper och vara väl insatt i IFRS med avseende på värdering.

 

Erfarenhet av Simcorp Dimension är meriterande. Vidare är erfarenhet av revision inom finansbranschen fördelaktigt men inte ett krav.

 

För att lyckas i rollen bör du ha hög integritet och vara bekväm med att ta ett stort ansvar. Som person är du lösningsorienterad, utåtriktad och har förmågan att bygga relationer och du arbetar lika bra såväl som självständigt. Tjänsten förutsätter att du kan kommunicera obehindrat på engelska då en stor del av kommunikationen sker med engelsktalande länder.

 

 

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag!

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 november

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Sharp Recruitment

Alla jobb hos Sharp Recruitment

Liknande jobb Senior Risk & Performance analytiker till ledande pensionsbolag