Sharp Recruitment

Chief Risk Officer till finansiellt institut i Skåneregionen

Din roll
Vi söker för kunds räkning en Chief Risk Officer (CRO) till ett välrenommerat finansiellt institut i Skåneregionen.

Som CRO kommer du bli ansvarig för att driva och utveckla verksamhetens riskfunktion. Du kommer arbeta såväl strategiskt som operativt med ansvar för att leda och samordna riskarbetet.
Stort fokus kommer att ligga på att stödja, och i nära samarbete med affärsverksamheten samt andra kontrollfunktioner, utveckla verksamhetens riskhantering.
Du kommer att arbeta med verksamhetens samtliga riskslag, men med fokus på kreditrisker.

Till dina uppgifter hör vidare bl.a. att identifiera och hantera de risker institutet utsätts för, löpande se över och förbättra våra riskhanteringsprocesser, upprätta årsplaner samt utvärdera risker då nya produkter och tjänster utvecklas eller förändras.

Du ansvarar även för att hålla utbildningar i riskrelaterade frågor, att löpande bevaka och analysera marknaden samt nya och förändrade externa krav och tillse att dessa implementeras i verksamheten.
Du rapporterar till VD och styrelse.


Din bakgrund och profil
Vi söker dig som har högskoleexamen, företrädesvis inom ekonomi, och med cirka tio års relevant arbetslivserfarenhet inom riskhantering från finansiellt reglerad verksamhet, företrädesvis från banksektorn. Har du arbetat i en ledande befattning och är van att rapportera till styrelse/VD är detta mycket meriterande.
Du besitter gedigna kunskaper inom kreditriskområdet.

För att lyckas i rollen krävs att du som person är prestigelös, proaktiv, pragmatisk och lyhörd samt trivs med att arbeta verksamhetsnära. Det är vidare viktigt att du är analytisk och noggrann samt har lätt för att kommunicera, samarbeta, skapa förtroende och bygga interna och externa relationer. Du drivs av tanken att vara med och påverka och utveckla verksamheten.
Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.


Ansökan
Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!
Urval sker löpande. Ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller
peter.ekstrom@sharprecruitment.se


Ansök nu

 


 

Ansök snarast . Arbetsort : Skåne . Publicerat : 2 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Sharp Recruitment

Alla jobb hos Sharp Recruitment

Liknande jobb Chief Risk Officer till finansiellt institut i Skåneregionen