Sensus Studieförbund

Jurist till Diskrimineringsbyrån Gävleborg

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Verksamheten spänner över många områden från studiecirklar, ledarutveckling, yrkesutbildningar och samtalsgrupper till rockmusik, körsång och teater. Sensus studieförbund består av sex regioner och ett riksförbund.

Rättighetscentrum Dalarna och Diskrimineringsbyrån Gävleborg söker en jurist vardera till antidiskrimineringsbyråerna i Dalarnas län (heltid, placeringsort Falun) respektive Gävleborg län (heltid, placeringsort Gävle). Juristerna hanterar diskrimineringsärenden och utbildar i antidiskriminering och likabehandling. Byråerna har i uppdrag att erbjuda kostnadsfri juridisk rådgivning och stöd till personer som känner sig diskriminerade. I uppdraget ingår även att förebygga diskriminering genom utbildning och opinionsbildning.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsterna har placering under verksamhetscheferna. I arbetsuppgifterna ingår bl.a:

  • Kvalificerad ärendehandläggning genom juridisk rådgivning och stöd till personer som upplever sig diskriminerade
  • Företräda klienter som ombud och vid behov driva ärenden i domstol
  • Utbilda i antidiskriminering och likabehandling
  • Opinionsbildning

 

Kvalifikationer

Du har en akademisk juristutbildning med examen och några års aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har fallenhet för och intresse av att utbilda, och på ett enkelt vis kunna förklara juridiken. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Kvalificerande är erfarenhet av juridiskt arbete med diskriminering, notariemeritering vid allmän domstol samt kunskap och erfarenhet om arbetsrätt, EU-rätt och EKMR. Du bör vara god analytiker, ha argumentationsförmåga och pedagogisk förmåga, hög integritet och vara ansvarskännande. Du ska vara lösningsinriktad, och kunna arbeta såväl i samspel som självständigt.

Meriterande är om du har erfarenhet av att möta människor i individuell rådgivning, arbetat med juridiken som samhällsförändrande kraft, arbetat opinionsbildande och har fallenhet för att etablera och underhålla nätverk.

För att lyckas behöver du vara insatt i diskrimineringslagstiftningen och ha känsla för utbildning. Som person har du lätt att samarbeta, inger förtroende och är flexibel.

 

Anställningarnas omfattning

Tjänsterna är bägge tillsvidareanställningar på heltid, med provanställningar på sex månader. Tillträde snarast efter överenskommelse. Arbetsort är Falun för Rättighetscentrum Dalarna, och Gävle för Diskrimineringsbyrån Gävleborg.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med personligt brev samt meritförteckning senast 2018-03-26.

Ange om du söker till Falun eller Gävle eller om du kan tänka dig att arbeta vid båda byråerna. Vi rekryterar löpande vilket kan innebära att tjänsterna tillsätts innan sista ansökningsdag.

Ansök via vårt rekryteringsverktyg och knappen Ansök (om du läser en externt delad annons, surfa in på vår hemsida www.sensus.se/ledigatjanster så kommer du rätt).

 

Kontakt

Rättighetscentrum Dalarna: Ulrika Wiborgh, verksamhetsansvarig, 070-462 49 39, ulrika.wiborgh(at)sensus.se

Diskrimineringsbyrån Gävleborg: Johan Alexander Lindman, verksamhetsansvarig,

070-793 09 71, johan.lindman(at)sensus.se

Facklig kontaktperson är Staffan Ljunggren, staffan.ljunggren(at)sensus.se

 

Övrigt

Antidiskrimineringsbyråerna är arbetsplatser som strävar efter att ge lika möjligheter till alla och att vara fria från diskriminering. Vi är angelägna om att arbetsplatserna i så hög grad som möjligt speglar samhället i övrigt.

Kollektivavtal finns mellan IDEA och Unionen.  Resor, helg- eller kvällstjänstgöring förekommer.

Varmt välkommen med din ansökan!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Gävle

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Sensus Studieförbund

Alla jobb hos Sensus Studieförbund

Liknande jobb Jurist till Diskrimineringsbyrån Gävleborg