SBAB

Bolagsjurist till SBAB

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

 

Arbetsuppgifter

  • Ansvara för att upprätta och förhandla dokumentation i samband med finansiering eller refinansiering av fastighetsförvärv eller nyproduktion av flerbostadshus;
  • Genomföra granskningar och bedömningar av förvärvsstrukturer;
  • Arbeta nära affären och ha regelbundna avstämningar med kundansvarig och bankens kunder;
  • Anordna utbildningar och hantera löpande frågor från verksamheten;
  • Hantera bolagsrättsliga frågor kopplade till företagsförvärv och värdeöverföringar;
  • Bistå verksamheten med stöd i obeståndsfrågor; och
  • Hantera andra på Juridikavdelningen förekommande uppgifter.

 

SBAB har två huvudsakliga affärsområden – Privat, som främst omfattar bolån till privatpersoner, samt Företag & Brf som ansvarar för lån till fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Affärsområdet Företag & Brf har under de senaste åren haft en stark tillväxt och ett högt affärstryck. SBAB söker nu en bolagsjurist som huvudsakligen kommer att arbeta mot detta affärsområde och som, tillsammans med två andra jurister, kommer att ansvara för det juridiska affärsstödet i förhållande till bankens utlåning mot företagskunder.

 

Att jobba som Bolagsjurist

Som bolagsjurist på SBAB är ditt mål att leverera det bästa möjliga legala affärsstödet till bankens verksamhet. Du behöver drivas av att möjliggöra affären i en regulatorisk kontext. I den aktuella rollen kommer du ha fokus på att göra det komplexa enkelt.

 

Bankens juristavdelning består i dagsläget av elva jurister, inklusive chefsjuristen, och en paralegal. Två jurister är placerade i Karlstad och resterande medarbetare är placerade på bankens huvudkontor i Solna. Med anledning av att affärsområdet Företag & Brf fortsatt utökar sin verksamhet söker vi dig som är jurist med erfarenhet av kreditavtal och därtill hörande legala frågeställningar. Affärsområdet Företag & Brf finns även representerat på bankens kontor i Göteborg och Malmö och tjänsten kan, utifrån önskemål, utgå från något av dessa kontor såväl som kontoret i Solna.   

 

Vi ser att du som söker har följande kvalifikationer:

 

  • Jur.kand. eller motsvarande;
  • minst 3–5 års erfarenhet från affärsjuridisk byrå, bank eller annan relevant verksamhet med fokus på kreditavtal; och
  • förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska.

 

Har du erfarenhet av finansiering av fastighetsförvärv, entreprenadrätt och/eller hantering av obeståndsärenden är detta mycket meriterande, likaså om du har erfarenhet av bankregulatoriska frågor.

 

Som person ser vi gärna att du är en självdrivande medarbetare med högt ansvars- och initiativtagande. Du har hög integritet och arbetar analytiskt, strukturerat och har god prioriteringsförmåga. Du har lätt för att samarbeta och har ett prestigelöst och enkelt förhållningssätt samt delar gärna med dig av dina kunskaper. För att lyckas i rollen behöver du även ha en mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga och att du har förmåga att tidvis arbeta under högt tempo. Vi sätter även högt värde i att du är affärsmässigt inriktad, har god genomförandeförmåga och är en lagspelare.

 

På SBAB gör vi inte skillnad på våra affärsmål och hållbarhetsmål. Vårt vinstintresse är att bidra till ett hållbart samhälle – ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Vi tror på ditt ansvarstagande, på transparens i allt vi gör, på sunda finanser för långsiktighet och att vi på så sätt bidrar till bättre boende och boendeekonomi. Vi jobbar för att erbjuda Sveriges bästa bolån. Låter det som en arbetsplats som passar dig?

 

Välkommen att ansöka!

 

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Peter Ekström, tel 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se 

 

I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 Ansök nu

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Solna . Publicerat : 12 juli

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från SBAB

Alla jobb hos SBAB

Liknande jobb Bolagsjurist till SBAB