Säkerhetspolisen

Windowstekniker som vill utvecklas med oss

Vi söker nu dig som är en erfaren IT-tekniker med gedigen kunskapsbas i Windows Server, som känner ett driv för din egen utveckling och har lätt för att ta till dig ny teknik.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-14

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
Du kommer tillsammans med mycket kompetenta kollegor att ansvara för förvaltningsåtgärder och vidareutveckling av vår IT-plattform. Du arbetar både med planerade åtgärder, felhantering och utveckling. En viktig del i din profession är att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad om teknikskiften och nya möjligheter.

Vi kommer ge dig möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera områden beroende på gemensamma förutsättningar och behov. Det kan exempelvis vara Citrixprodukter, lastbalansering, VDI, imagehantering, paketering, scripting, nätverk, iOS, Linux och hantering av mobila enheter (MDM).

Vi arbetar i team där det är en naturlig del att alla delar med sig av sin kunskap och lär av varandra. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer. Beredskap och jour kan komma att ingå i uppdraget.


Din kompetens
Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning, gärna inom IT. Vi ser också att du har flerårig erfarenhet av arbete inom Windowsplattformen där du nyligen arbetat med exempelvis andra linjens support, förvaltningsåtgärder och vidareutveckling i en större IT-miljö. För att kunna tillgodogöra dig information och dokumentation vill vi att du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift samt kunskaper för att kunna ta till dig teknisk information på engelska.


Dina egenskaper
Eftersom vi kommer erbjuda och också ställa krav på din kompetensutveckling ser vi det som en förutsättning att du har förmåga att lätt ta till dig ny teknik. Du skall känna ett driv för din egen utveckling och se det som naturligt att självständigt hålla dig uppdaterad inom området och realisera nya kunskaper.

Mycket av arbetet sker i team varför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och är villig att lära och lära ut till dina kollegor i syfte att nå gemensamma mål. Du behöver kunna växla i tempo och dyka in i felsökning eller uppgifter med kort varsel samtidigt som du behöver vara uthållig för att nå målet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 70. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-14.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sista ansökningsdag : 14 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Windowstekniker som vill utvecklas med oss