Säkerhetspolisen

Underrättelsehandläggare

Ref nr: 2018-15571
Placering: Stockholm
Sista ansökningsdag: 20 September

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu underrättelsehandläggare med god problemlösningsförmåga till enheten Ideologiskt motiverade aktörer med placering i Stockholm. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Enheten Ideologiskt motiverade aktörer ingår i avdelningen Säkerhetsunderrättelser och ansvarar för det säkerhetsunderrättelsearbete som bedrivs mot ideologiskt motiverade aktörer inom verksamhetsområdena kontraterrorism och författningsskydd. Enheten ansvarar även för säkerhetsunderrättelsearbete avseende enskilda hotaktörer som riktar sig mot den centrala statsledningen. Det operativa arbetet leds i vardagen av gruppchefer, som tillsammans med underrättelsehandläggare, administratörer och analytiker löser arbetsuppgifterna. Enheten leds av en enhetschef och en biträdande enhetschef samt fyra sektionschefer.

Ditt uppdrag
Ditt huvudsakliga uppdrag blir att handlägga ärenden inom något av verksamhetsområdena kontraterrorism, författningsskydd eller enskilda hotaktörer. Du kommer arbeta med att bearbeta information i databaser, inrikta inhämtning av underrättelser samt planera och genomföra åtgärder i samverkan med andra myndigheter. Vidare deltar du i operativa ärenden, hanterar hemliga tvångsmedel och upprättar underrättelsesammanställningar som utgör underlag för beslut och åtgärder. I ditt arbete kommer du även till stor del samverka och korrespondera med interna och externa samarbetspartners. Att delta i och bidra till enhetens metod- och verksamhetsutvecklingsarbete utgör också en viktig del av rollen.

De två första åren som handläggare på enheten Ideologiskt motiverade aktörer är du under grundutbildning. Sedan har du möjlighet till vidareutbildning som handläggare under år tre till sex och därefter finns möjlighet att utvecklas vidare till att bli senior handläggare. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Din kompetens
Vi söker dig som har polisexamen och/eller akademisk examen samt minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet. Du behöver även ha en allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv och en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet till exempel inom områdena brottsbekämpning, underrättelsearbete, journalistik eller arbete med människor i utsatta situationer. Det är även meriterande om du har erfarenhet från något av Säkerhetspolisens verksamhetsområden sedan tidigare, liksom erfarenhet av att hantera stora mängder data från ostrukturerad till strukturerad form. Har du erfarenhet av att använda olika IT-system på ett rättssäkert sätt och/eller fördjupad IT-kunskap är det något som vi ser som mycket positivt för tjänsten. Det är en fördel om du sedan tidigare har vana av och känner dig bekväm med att hålla presentationer i såväl större som mindre sammanhang. Vidare är erfarenhet från andra kulturer liksom språkkunskaper utöver svenska och engelska meriterande, särskilt språkkunskaper i arabiska, somaliska, uzbekiska, kurdiska, turkiska och ryska.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är engagerad och tar ansvar för ditt arbete samt är analytisk och har en god problemlösningsförmåga. Du är noggrann, uthållig och är bra på att strukturera och prioritera, även under hög arbetsbelastning. Du arbetar bra både självständigt och i grupp och har en god förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier. Du ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer och har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är prestigelös och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Arbetet är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och snabbt kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Arbetet kan förändras med kort varsel och det är därför viktigt att du har god förmåga att tempoväxla och omprioritera dina uppgifter. Arbetet kan komma att utföras utanför kontorstid, vilket inte sällan ställer krav på flexibilitet även avseende arbetstiderna.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på www.sakerhetspolisen.se och i vår årsbok som du hittar på vår hemsida.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Preliminär anställningsstart är vecka 18, 2019.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 96 eller 010-568 73 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du här (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2018–15571. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen

Registratorsexpeditionen

Box 12312

102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast 2018-09-20.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Vidare information om hur Säkerhetspolisen hanterar personuppgifter i samband med rekrytering finner du här (pdf, 168.3 kB) (PDF).

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 9 timmar . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Data & IT Juridik Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Underrättelsehandläggare