Säkerhetspolisen

Testare

Drivs du av utmaningar och att lösa komplexa problem tillsammans med kompetenta och entusiastiska kollegor? Då kan du vara den vi söker som testare på Säkerhetspolisens IT och teknikavdelning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-02-28

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.


Ditt uppdrag
Som testare hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta i något av våra agila utvecklingsteam. Du planerar, genomför och följer upp varierande testaktiviteter. I arbetet ingår samverkan med personer från olika delar av verksamheten för att uppnå en effektiv, högkvalitativ och situationsanpassad testverksamhet. Du får möjlighet att arbeta med många olika system och integrationer i varierad storlek och komplexitet.

IT-miljön är främst Windows- och .Net-baserad, men även andra plattformar förekommer. I rollen kommer du bidra aktivt till förbättringsarbete för att öka graden av automatisering inom bland annat test och deployment och du kommer delta i utveckling av metodik och arbetssätt. Du kommer även att ta fram dokumentation av ditt arbete.

Vi arbetar i team med agil metodik där varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer ha ett nära samarbete med produktägare och utvecklare i team där klimatet är inkluderande och hjälpsamt med högt förtroende för varandra.


Din kompetens     
För den här rollen krävs det att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område och minst tre års dokumenterad erfarenhet av arbete inom kvalitetssäkring av IT-system. Du har erfarenhet av agila metoder som exempelvis Scrum eller Kanban samt kommunicerar på svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande, samt erfarenhet av att testa system i komplexa miljöer med många integrationer. Vi ser vidare positivt på vidareutbildning och certifiering inom test, exempelvis ISTQB, samt erfarenhet av metodutveckling inom testområdet. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av automatiserade testmiljöer och testautomatisering, samt av databaser och SQL. Om du har erfarenhet av Git eller prestandatest värdesätts det.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina egenskaper och söker dig med god kommunikativ förmåga och som är samarbetsinriktad. Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter. I rollen krävs det att du är ansvarsfull och självgående, tar egna initiativ och självständigt driver arbetet framåt. Du behöver även vara organiserad och strukturerad med en känsla både för helhet och detaljer.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 28 februari 2021.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 februari

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Testare