Säkerhetspolisen

Teknisk testare till teknikenheten

Vi söker nu testare till vårt nystartade team vid teknikenheten. Ditt uppdrag är framförallt att bygga en testmiljö och ett ramverk för automatiserade tester. Teamet befinner sig precis i startgroparna och du har stora möjligheter att påverka och bidra i denna uppbyggnadsfas.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Referensnummer: 2019–9009

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.


Ditt uppdrag
Som teknisk testare är ditt uppdrag att bygga en testmiljö- och ramverk för automatiserade tester samt att definiera, skapa och dokumentera automatiserade testsuiter. Du är en nyckelperson i arbetet med automatisering av testmiljön och är med i projekt för nyutveckling, systemintegrationer, och ändringar eller tillägg i befintliga system.

Du deltar från start till mål i utvecklingsprocessen från utformning av krav med beställare till testning. I detta har du ett nära samarbete med systemutvecklare men du samverkar även med driftspersonal och arbetar för en stabil drift av nya och befintliga system.

Du kommer ingå i ett nystartat team vid teknikenheten. En del av arbetet handlar om metodutveckling av automatiserade testning där det är av stor vikt att du som medarbetare är delaktig i det utvecklingsarbetet. Metoder och processer är under uppbyggnad och du får därför stor möjlighet att påverka och bidra till att hitta fungerande och effektiva arbetssätt.

Teknikenheten ingår i avdelningen för verksamhetsstöd som bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.


Din kompetens
För denna roll ser vi att du har relevant eftergymnasial utbildning, gärna högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av systemutveckling och/eller programmering och har flerårig erfarenhet av teknisk testning. Du har kunskap om Groovy eller liknande scriptspråk. Vidare har du arbetat i Linuxmiljö och har erfarenhet av att bygga automatiserade testmiljöer- och ramverk. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med Continous Integration och/eller har erfarenhet av utveckling inom t.ex. Java, .Net eller C#. Slutligen är det en fördel om du har metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom it, t.ex. Scrum.


Dina egenskaper
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du gillar att jobba i team och har god samarbetsförmåga och lätt för att ta och upprätthålla kontakter såväl internt som externt. Du är mån om kvaliteten i leveransen och tar ansvar för att driva arbetet framåt. Det är även viktigt att du har en helhetssyn, men samtidigt kan felsöka på detaljnivå.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–9009. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-05-26.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.
Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 164.9 kB)


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 april

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Teknisk testare till teknikenheten