Säkerhetspolisen

Teknisk it-projektledare

Vi söker projektledare med uppgift att planera och driva olika förvaltnings- och utvecklingsprojekt med ansvar för kvalitén i slutleveransen. Du leder ett team med tekniker och utvecklare och jobbar mot målet enligt agila principer.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-03-31

 

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

 

 

Ditt uppdrag

Uppdraget handlar i huvudsak om att driva olika typer av förvaltnings- och utvecklingsprojekt, till exempel systemutvecklings- och systemintegrationsprojekt, it-infrastrukturprojekt (nät och kommunikation), systemuppgraderingar eller it-installationer. Du kommer medverka till utveckling av vår arbetsmetod enligt agila principer och arbeta med upphandling, utvärdering och införande av system- och kommunikationslösningar.

 

Arbetet innebär projektplanering och att leda ett team av tekniker/utvecklare (interna eller externa) mot en leverans till verksamheten. Du kommer analysera och bryta ner en kravbild till levererbara delar och följa upp och sammanställa rapporter över projekt. Du kan även komma att ingå som delprojektledare i större verksamhetsprojekt eller vid behov verka som antingen Product Owner eller Scrum Master.

 

En stor del av arbetat innebär att samverka med andra funktioner på teknikenheten såsom ledning, arkitekter, utvecklare och driftpersonal men samverkan sker även med övriga delar av verksamheten samt externa leverantörer och samarbetspartners.

 

Du kommer tillhöra teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

 

 

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har minst ett års erfarenhet som projektledare inom it, gärna från en större organisation med komplex infrastruktur. Du har relevant eftergymnasial utbildning och god metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom it, till exempel Scrum. Vidare har du en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning samt om du har erfarenhet av upphandling och införandeprojekt, gärna inom offentlig sektor. Det är även meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av arbete inom it-säkerhet.

 

 

Dina egenskaper

I denna roll är det viktigt att du har en god organisatorisk förmåga och att du planerar och arbetar systematiskt över tid. Du är uppmärksam på detaljer för att säkerställa kvalitét och säkerhet i det ni som team levererar. Du har en mycket god samarbetsförmåga och arbetar väl med andra för att lösa en uppgift. Du är kommunikativ och förmedlar information och anpassar budskapet efter mottagaren. Vidare kan du prioritera utifrån helheten och lägger tid på att följa upp mål samtidigt som du har fokus på utveckling och förnyar eller förbättrar kontinuerligt ert sätt att arbeta. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

 

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

 

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

 

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Anställningsstart enligt överenskommelse.

 

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 02. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

 

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

 

 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

 

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019-4798. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

 

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

 

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

 

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-03-31.

 

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 164.9 kB)

 

 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

 

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

 

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 mars

Kategorier : Data & IT Projektledning Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Teknisk it-projektledare