Säkerhetspolisen

Talent Acquisition Specialist

Vill du bli en av oss på Säkerhetspolisen? Ta då chansen när vi nu söker specialister till vårt rekryteringsteam, en tjänst för dig som uppskattar en fartfylld arbetsmiljö med ambitiösa och drivna kollegor, där egna idéer och initiativ uppskattas.


Ditt uppdrag
Som Talent Acquisition Specialist på Säkerhetspolisen arbetar du med långsiktig och systematisk kompetensförsörjning tillsammans med vår IT- och teknikavdelning. Det innebär både planering för interna utvecklingsvägar och för olika former av kompetensutveckling.

En viktig del i arbetsuppgifterna är att bygga nätverk och talangpooler. Du har ett tätt samarbete med vår ansvarig för Employer Branding och det övriga rekryteringsteamet för IT- och teknik, men även med övriga delar av myndigheten när behov finns. I rollen är det viktigt att omvärldsbevaka för att följa utvecklingen kring rekryteringsfrågor. Du kommer vara med och utveckla rekryteringsstrategin, vilket kan innefatta optimering av jobbannonser, utveckla marknadsföringskanaler eller planera rekryteringskampanjer.

Att delta på karriär- och högskolemässor, vara med vid planering och arrangemang av egna event är ytterligare en del av arbetet. En annan inriktning som vi kommer ha fokus på är lärosäten. Du arbetar då nära professorer, docenter och lärare för att hitta nya talanger och för att bygga nätverk. Det kommer därför att förekomma resor inom Sverige.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid, då vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på arbetet. Vi tar inte med arbetet hem eller diskuterar vårt uppdrag med någon utomstående. Vi stöttar, samarbetar, lär och tar hand om varandra. Det behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag.


Din kompetens     
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att identifiera, attrahera, kontakta, bearbeta och behålla talanger samt har vana att hantera många kontakter. Du har erfarenhet av strategiskt planeringsarbete för att säkra tillväxt. Erfarenhet från ett nära samarbete med en teknikorganisation är även det ett krav för denna roll. Vana av att kommunicera professionellt på olika nivåer samt stor erfarenhet av det agila arbetssättet är något vi fäster stor vikt vid. Du behöver dessutom tycka om KPI:er då detta är en del av ditt arbetsverktyg.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av arbete eller uppdrag gentemot en offentlig verksamhet. Har du vana av LinkedIn Recruiter eller teknisk bakgrund är även det ett plus.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som snabbt kan sätta dig in i nya roller och verksamhetsområden. Du har en strategisk och strukturerad förmåga och du är självgående i att driva rekryteringsprocesser och search av komplexa roller. Du är ödmjuk inför din uppgift, men tar initiativ och ett ansvar när så behövs.

Du tycker om när det periodvis är en hög arbetsbelastning och du kan enkelt se helheten i vad som behöver göras och på vilket sätt. Ett brinnande intresse för att hitta rätt person till rätt plats är en given egenskap som du har, liksom en god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt.

Att samarbeta med andra är inga problem för dig. Relationsskapande hör till din naturliga förmåga där du på ett naturligt sätt kan sälja in arbetsgivaren.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 49. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.
Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-13.


Sista ansökningsdag : 13 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 april

Kategorier : HR & Organisation Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Talent Acquisition Specialist