Säkerhetspolisen

Systemutvecklare

Nu söker vi systemutvecklare med stort teknikintresse och en pragmatisk syn på teknikval. Du värdesätter kvalitet och kan bidra med din breda tekniska erfarenhet i de projekt och uppdrag där du deltar. Du kommer att arbeta i våra egenutvecklade system, samt i kommersiella system där vi vidareutvecklar och anpassar funktioner för en unik verksamhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-14

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
Som systemutvecklare hos oss kommer du huvudsakligen stötta myndigheten med ny- och vidareutveckling av IT-system, främst för Säkerhetspolisens kärnverksamhet. Du är delaktig i hela processen från utformning av krav med beställare till programmering och testning. Du kommer även att vara delaktig i design- och arkitekturdiskussioner samt ta fram dokumentation för utfört arbete. Du får möjlighet att arbeta med många olika system och integrationer i varierad storlek och komplexitet. IT-miljön är främst Windows- och .Net-baserad men även andra plattformar förekommer. Största delen av arbetet sker i C#. De flesta av våra applikationer är webbaserade. I rollen bidrar du aktivt till förbättringsarbete för att öka graden av automatisering inom bland annat test och deployment och samverkar med driftspersonal i arbetet för en stabil drift av nya och befintliga system.

Vi jobbar i team med agil utvecklingsmetodik där varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer arbeta i nära samarbete med andra systemutvecklare där klimatet är inkluderande och hjälpsamt med högt förtroende för varandra.


Din kompetens
För den här rollen krävs det att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område, dokumenterad erfarenhet av systemutveckling samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande utbildning och erfarenhet av något av följande:

• Utveckling inom C#.Net och Java/Linux
• SQL
• Webbutveckling enligt MVC
• Systemintegrationer/BizTalk
• Arbete med Continuous Integration/Deployment
• Att bygga automatiserade testmiljöer och testautomatisering
• PowerShell
• TFS/Git
• Metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom IT. t.ex. Scrum


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god samarbetsförmåga som har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter internt och externt. Du tar ansvar för god kvalitet i leveranser, tar egna initiativ och driver självständigt ditt arbete framåt. Du behöver också ha förmåga att applicera en helhetssyn och samtidigt kunna felsöka på detaljnivå.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 23. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-14.
Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 14 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Systemutvecklare