Säkerhetspolisen

Software Asset Manager

Vill du arbeta med programvarutillgångar och effektivisering av SAM-processer genom hela livscykeln på Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning? Vill du dessutom ingå i ett team med stort engagemang, mycket arbetsglädje och som har högt förtroende och tillit till varandra, då ska du söka tjänsten som Software Asset Manager hos oss.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-08

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.


Ditt uppdrag
Som Software Asset Manager (SAM) kommer du att arbeta med livscykelhantering och dokumentation av programvarutillgångar, licenser och accesser. I livscykelhanteringen ingår det att optimera och effektivisera SAM-processer och rutiner för inventering och spårning av programvarutillgångar.

Du kommer att assistera i att granska slutanvändaravtal (EULA) och licensvillkor på både svenska och engelska, vilket innebär att det är en fördel om du innehar djupare kunskap om olika licensmodeller inom klient-, server- och utvecklarmiljöer. Som SAM kommer du vara kontaktpersonen mot större leverantörer och agera rådgivande inom myndigheten gällande införskaffning av licenser, programvara och uppdateringar.

Du kommer att samarbeta nära SAM, HAM och produktägare, men också med övriga medarbetare på IT- och teknikavdelningen, inköpsfunktionen och jurister. Tillsammans arbetar vi för en ändamålsenlig IT-miljö för alla våra medarbetare med stort fokus på säkerhet och compliance.

Resor i tjänsten kan förekomma.


Din kompetens     
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom Software Asset Managementområdet och som har gymnasieexamen. Du har vana att dokumentera i olika system och ta fram beskrivningar och processer. För att passa i rollen har du även god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet inom ITAM, SAM, HAM eller motsvarande. Har du eftergymnasial utbildning eller högskoleexamen inom IT/Teknik och B-körkort samt innehar djupare kunskap om olika licensmodeller inom klient-, server- och utvecklarmiljöer är även det meriterande. Andra fördelaktiga meriter är om du har vana att tolka slutanvändaravtal (EULA) och licensvillkor på både svenska och engelska. Har du dessutom grundläggande kunskap kring LOU och LUFS är det en fördel.


Dina egenskaper
Dina personliga egenskaper värdesätts högt och vi söker därför dig som är serviceinriktad och kommunikativ. Du är drivande och aktiv i ditt arbete, men också strukturerad och metodisk. För att passa i rollen behöver du även vara initiativrik och ödmjuk.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-08.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 8 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 februari

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Software Asset Manager