Säkerhetspolisen

Seniora utvecklare till enheten för innovation

Vi söker erfarna utvecklare med förmåga att snabbt kunna ta till sig ny teknik och utveckla prototyper som binder samman olika teknologier för att hitta nya användningsområden. Som utvecklare på enheten för innovation ingår du i ett litet och snabbrörligt team som sätts samman med verksamhet och extern expertis för att effektivt lösa utmaningar i teknikens framkant.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-30

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
Uppdraget handlar i huvudsak om att med bred teknisk förmåga och varierat arbetssätt lösa utmaningar för att stötta myndighetens behov och utveckling av förmåga. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö med stor variation där det ställs höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande.

I din roll kommer du att medverka till utveckling av vår arbetsmetod enligt agila principer och arbeta med förstudier, framtagning av prototyper och att snabbt bedöma effekterna av en innovation. Som en del av arbetet ingår omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker inom teknik och IT. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

En stor del av arbetet innebär att samverka med övriga delar av verksamheten, externa leverantörer, samarbetspartners men även inom vår it- och teknikverksamhet.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.


Din kompetens
För den här tjänsten krävs det att du har högskoleexamen inom relevant område alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har mångårig erfarenhet inom utveckling och har bred erfarenhet av arbete med open-source programvara i linux-miljö.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av ett eller flera av nedanstående områden:

• AWS/GCP
• AI/ML
• Python/Ruby
• Kubernets/Docker
• IT-Säkerhet
• Nätverk
• Data Warehouse/Data Lakes
• NoSQL/GraphQL


Dina egenskaper
Som person är du positiv, kreativ och vågar utmana samt har en hög personlig integritet. Du ska vara duktig på att resonera och kommunicera kring teknik, problem och lösningar. Eftersom du kommer att ingå i ett litet team vars uppgift är att bidra till förmågehöjande aktiviteter i hela myndigheten är det viktigt att du är prestigelös, ödmjuk och har en god förmåga att bygga relationer.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 56. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-30.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 30 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Seniora utvecklare till enheten för innovation