Säkerhetspolisen

Registratorer/sambandsoperatörer

Vill du arbeta inom ett område som kräver noggrannhet, flexibilitet och administrativ skicklighet? Då kan det vara dig vi söker. Vi förstärker bemanningen på myndighetens sambandskontor och söker registratorer/sambandsoperatörer till vår enhet mottagning och delgivning. Välkommen med din ansökan!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-18

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.


Ditt uppdrag
Dina arbetsuppgifter innebär främst registrering och expediering som ett led i myndighetens korrespondens med nationella och internationella samarbetspartners och övriga kontakter. Du hanterar därför dagligen ett antal tekniska system och ansvarar för att göra en första bedömning och prioritering av inkommande information. Du kommer även arbeta med registrering och fördelning av inkomna handlingar via myndighetens ärendehanteringssystem. Viss registerslagning kan förekomma.

I rollen är du en viktig del i det operativa informationsflödet hos Säkerhetspolisen och har regelbunden kontakt med såväl samverkande svenska myndigheter och andra samarbetspartners, som med andra verksamheter på myndigheten.

Arbetet innebär periodvis hög arbetsbelastning och utförs ibland utanför normala kontorstider. Beredskap över kvällar och helger kan förekomma.

I den här tjänsten utförs arbetet på plats vilket innebär att du inte kan arbeta på distans.


Din kompetens     
Till den här tjänsten söker vi dig som har registratorsutbildning alternativt har du motsvarande kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har slutförd gymnasieutbildning och hög IT-mognad samt minst två års sammanhängande och dokumenterad arbetslivserfarenhet under de senaste fem åren. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning. Vi ser även positivt på högt sekretessmedvetande, kunskap och förståelse för sekretessfrågor samt god omvärldskunskap. Vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vi dina personliga egenskaper och söker dig som trivs i en administrativ och serviceinriktad roll. Du tar egna initiativ och arbetar självständigt, men uppskattar även att arbeta tillsammans med andra. Du är en positiv, ansvarstagande och engagerad person som trivs i en tekniktät miljö.

Som person är du strukturerad, effektiv, noggrann och har en god kommunikativ förmåga. Du är prestigelös och lösningsorienterad och sätter verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat i gruppen. Arbetstempot kan variera mycket över tid, och för att trivas i rollen behöver du vara flexibel och känna dig bekväm med tempoväxlingar i arbetet.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 40. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 2021-03-18.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 18 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 februari

Kategorier : Kontor & Administration


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Registratorer/sambandsoperatörer