Säkerhetspolisen

Penetrationstestare till våra interna och externa uppdrag

Vi söker dig som brinner för IT-säkerhet och vill jobba som penetrationstestare med uppdraget att genomföra penetrationstester och tekniska säkerhetsgranskningar av IT-miljöer, såväl internt på Säkerhetspolisen som hos samhällets mest skyddsvärda verksamheter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-29

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?


Ditt uppdrag
Som penetrationstestare kommer du vara en viktig del i att säkerställa att kritiska IT-system, med mycket höga krav på skydd, håller en tillräckligt hög nivå av säkerhet. Du genomför penetrationstester av webbapplikationer och IT-infrastruktur. Du utför också tekniska säkerhetsgranskningar av IT-komponenter och IT-miljöer, internt eller externt, samt stöttar med din kompetens inom IT-säkerhet.

Arbetar du med våra interna uppdrag kommer du utföra tekniska säkerhetsgranskningar, applikationspentester och Purple Team- och Red Team-övningar tillsammans med teamen som hanterar IT-säkerhetsövervakning/incidenthantering. Vår operativa verksamhet har specialutvecklade system som är anpassade för våra olika verksamhetsområden.

Vill du jobba med våra externa uppdrag innebär det att genomföra penetrationstester och tekniska säkerhetsgranskningar av IT-miljöer hos samhällets mest skyddsvärda verksamheter. Uppdragen genomförs i form av Red Teaming eller penetrationstestning i kombination med Blue Teaming i syfte att säkerställa att verksamheterna har en tillräcklig skyddsnivå avseende IT-säkerhet. I jobbet ingår även att vara ett stöd vid incidenthantering genom att exempelvis analysera skadlig kod eller att undersöka okända program- eller hårdvaror.

Som en del av arbetet ingår omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker på IT-säkerhetsområdet. Du kommer även att utbyta erfarenheter och samverka såväl nationellt som internationellt. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetet sker i huvudsak dagtid och resor inrikes ingår i uppdraget.


Din kompetens
För den här tjänsten krävs det att du har högskoleexamen inom relevant område alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Du behöver ha flerårig erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete så som säkerhetstestning, applikationssäkerhet, nätverkssäkerhet, säkerhetsrevision eller säkerhetsarkitektur. Något eller några av dessa år ska du ha arbetat med penetrationstester och tekniska säkerhetsgranskningar. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som omfattas av Säkerhetsskyddslagstiftningen. Vi ser också positivt på om du tidigare deltagit i eller utfört riskanalyser, har tekniska certifieringar eller har erfarenhet av agil utveckling och projektarbete. Har du erfarenhet av säkerhetsskydd är även det meriterande.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är initiativrik, självgående och van att ta eget ansvar. Du har förmåga att kommunicera säkerhetsfrågor till både tekniker och ledning och har ett genuint intresse för vad som händer på IT- och informationssäkerhetsområdet. Arbetet på Säkerhetspolisen är föränderligt och du behöver vara flexibel och anpassningsbar inför nya arbetsuppgifter. Du behöver också vara problemlösningsorienterad och öppen för att lära nya saker.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa tfn 010-568 70 68 eller 010-568 84 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-29.
Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 29 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Data & IT Systemvetare Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Penetrationstestare till våra interna och externa uppdrag