Säkerhetspolisen

Nätverkstekniker

Säkerhetspolisen söker nu en driven, kommunikativ och orädd nätverkstekniker.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-04-19

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.


Ditt uppdrag
Som nätverkstekniker kommer du ingå i ett team som både möjliggör och förvaltar informations- och driftsäker kommunikation i myndighetens infrastruktur. Du kommer dagligen att arbeta med avancerad felsökning, konfigurationer och optimeringar samt bistå med dina kunskaper för att förbättra och utveckla genom förvaltningsåtgärder. Det finns möjlighet att fördjupa sig inom nätverkssäkerhet och att fungera som specialist inom området. Arbetet präglas av höga säkerhetskrav som en naturlig del av vardagen.

I din roll som nätverkstekniker kommer du med dina expertkunskaper medverka i design och implementation av nya lösningar i samarbete med vår egen verksamhet och andra tekniska team. Du säkerställer att nuvarande och nya lösningar alltid uppfyller våra höga säkerhetskrav samt vidareutvecklar och administrerar befintliga lösningar. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation av våra nätverkslösningar.

Det förekommer resor i tjänsten, både inrikesresor och till viss del även utrikesresor.

Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Därför tar vi ansvar för, och initiativ till, att vässa våra kompetenser och vårt samarbete. Det behövs för att ligga steget före. Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på jobbet. Då vi inte kan ta med jobbet hem eller diskutera våra uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen, gör det oss bra på att stötta och ta hand om varandra.


Din kompetens     
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av drift, förvaltning och förändringsarbete inom nätverk i större miljöer med höga tillgänglighetskrav. Du får gärna vara specialiserad inom något område, men det krävs att du har god förståelse för nätverk generellt. För tjänsten behöver du ha erfarenhet av nätverk för datacenter, inklusive routing och switching samt kunskap om krypton, perimeterskydd och produkter för nätverkssäkerhet.

Vi ser också att du har kunskaper i implementering och förvaltning av virtuella nätverkslösningar. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och har eftergymnasial utbildning med godkända betyg inom relevant område.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av kapacitetsplanering och livscykelhantering i nätmiljöer och gärna av produkter för lastbalansering. Ytterligare meriterande kunskaper är verktyg för automation, nätverksrelaterade stödtjänster eller virtualiseringsplattformar för servermiljö.

Har du dessutom kunskap om transmissionslösningar, WDM eller liknande, så är även det en merit. Vi ser också gärna att du har produktrelaterade certifieringar inom nätverksområdet och erfarenhet av ett agilt arbetssätt.


Dina egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför dig som har god initiativförmåga och är orädd för att gå in i en uppgift. Du har ett gott omdöme och är ansvarstagande och du tycker om att arbeta målinriktat och har förmåga att hantera snabba förändringar.

Då vi arbetar i team är det viktigt att du bidrar till ett gott samarbete med servicevilja, flexibilitet och ett öppet sinne till att dela och ta emot kunskap och erfarenheter. Du tycker om att omvärldsbevaka och håller dig uppdaterad om vad som händer på området med nya tekniker och produkter. Dessutom har du även god kommunikationsförmåga och lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter, såväl internt som externt. Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 83 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.
Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in
senast 2021-04-19.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : Om 12 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 mars

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Nätverkstekniker