Säkerhetspolisen

Kvalificerade verksjurister

Är du Säkerhetspolisens nya verksjurist? Vi växer och söker nu fler kvalificerade verksjurister till myndighetens rättsenhet för att arbeta i en central roll med juridisk rådgivning inom myndighetens rättsområden.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-01-28

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.


Ditt uppdrag
Rättsenheten stödjer såväl Säkerhetspolisens ledning som den löpande verksamheten och bidrar till att säkerställa att myndighetens arbete bedrivs och utvecklas på ett rättssäkert och effektivt sätt. Som jurist vid rättsenheten arbetar du med både strategiska och operativa frågor och kommer i kontakt med de flesta av Säkerhetspolisens verksamhetsområden och särskilt med de rättsområden som för närvarande står i fokus för myndigheten.

I den här rollen kommer du huvudsakligen arbeta med intern juridisk rådgivning inom associationsrätt innefattande företagsförvärv, säkerhetsskydd, säkerhetsskyddad upphandling och avtal, förvaltningsrätt, förvaltningsprocessrätt, IT-rätt/digitaliseringsjuridik och andra för Säkerhetspolisen relevanta rättsområden. Du kommer även handlägga myndighetens remisser från Regeringskansliet och andra samverkande myndigheter samt företräda myndigheten externt inom ditt kompetensområde. Utöver det arbetar du med att förvalta och utveckla Säkerhetspolisens interna regelverk samt utbilda myndighetens personal inom aktuella rättsområden.

Rättsenheten består idag av jurister och administratör. Enheten leds av en enhetschef och en biträdande enhetschef. Enheten är organisatoriskt placerad direkt under myndighetens chefsjurist.


Din kompetens     
Vi söker dig som har juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete vid myndighet, domstol, departement, advokatbyrå eller bolag. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med rättsliga frågor kopplade till Säkerhetspolisens specifika rättsområden, särskilt frågor som rör associationsrätt, företagsförvärv, säkerhetsskydd, säkerhetsskyddad upphandling, förvaltningsrätt, förvaltningsprocessrätt eller IT-rätt/digitaliseringsjuridik. Vi ser även positivt på om du har fördjupad kunskap inom något eller några av ovan angivna rättsområden. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att hålla utbildningar samt har processvana.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med mycket god analytisk förmåga, som tar egna initiativ och självständigt driver frågor. Du har intresse för att utbilda och kan på ett pedagogiskt sätt förklara juridiska frågeställningar för olika yrkeskategorier.

För att lyckas i rollen är det också viktigt att du ser och förstår verksamhetens behov och utifrån det ger förslag på lösningar. Du tycker om att arbeta i team och har en naturlig förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter både internt och externt. Vi värdesätter även att du kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa kommunikationen till varje enskilt ärende.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chefer, tfn 010-568 75 28 eller 010-568 78 45. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 28 januari 2021.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.Sista ansökningsdag : 28 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 december

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Kvalificerade verksjurister