Säkerhetspolisen

Incident/Change manager

Vill du vara med och utveckla och ansvara för processer inom change, incident och problem? Då är du kanske den Säkerhetspolisen söker till tjänsten som Incident/Change manager.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-08

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.


Ditt uppdrag
Som Incident/Change manager kommer du utveckla och ansvara för processer inom change, problem och incident. Du kommer säkerställa dokumentation, efterlevnad samt ständigt arbeta med förbättringar inom dessa områden. I uppgifterna ingår det att arbeta operativt inom processerna, exempelvis med uppföljning av ärenden, framtagande av statistik och att leda olika möten och forum.

I tjänsten kan det förekomma resor.


Din kompetens     
Till rollen som Incident/Change manager söker vi dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning, alternativt kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta som Incident manager eller Change manager under minst 2 år. Vi till att du beskriv hur du uppfyller detta i din ansökan.

För att lyckas i rollen har du grundläggande kunskaper inom ITIL samt behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en agil organisation eller en organisation med höga säkerhetskrav. Har du dessutom gjort en förändringsresa med införande av ITIL är det en fördel. Vidare ser vi gärna att du har kunskaper inom verksamhetsutveckling.  


Dina egenskaper
Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker därför dig som har lätt för att samarbeta, knyta kontakter och skapa goda relationer. Du har god förmåga att hålla samman uppdrag och arbetsuppgifter med flera parter. Du är strukturerad och tycker om att hålla ordning och reda. Utöver detta är det viktigt att du kan uttrycka dig på ett enkelt, men kommunikativt sätt då exempelvis processbeskrivningarna ska vara lättförståeliga för alla.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-08.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Sista ansökningsdag : 8 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 februari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Säkerhetspolisen

Alla jobb hos Säkerhetspolisen

Liknande jobb Incident/Change manager