Riksrevisionen

Biträdande chefsjurist

Vill du bidra till utvecklingen av den statliga verksamheten? Just nu söker Riksrevisionen en biträdande chefsjurist, tillika biträdande avdelningschef, till rättsavdelningen. Ett arbete som ställer höga krav på juridisk kompetens, omdöme och integritet, men som också innebär gott om spännande utmaningar och möjligheter.

Arbetsuppgifter

Rättsavdelningen leds av myndighetens chefsjurist och ansvarar för juridiskt stöd till såväl myndighetsledning som övrig verksamhet. De juridiska frågorna spänner över hela det förvaltningsrättsliga området, med inslag av bl.a. civilrätt och arbetsrätt. Avdelningen ansvarar även för arkiv, registratur och upphandling.  

Vi behöver nu förstärka rättsavdelningen med en biträdande chefsjurist som vill bidra till att nå våra mål. Som biträdande chefsjurist har du ett nära samarbete med chefsjuristen bl.a. i arbetet med att leda avdelningen och driva strategiska utvecklingsfrågor. Just nu är vi till exempel inne i ett intensivt utvecklingsarbete där vi bl.a. ser över myndighetens informationshantering och hur det rättsliga stödet till verksamheten kan utvecklas. I arbetet som biträdande chefsjurist ingår även juridisk rådgivning, kvalitetssäkring, utbildning och utformning av interna styrdokument m.m.

Vi söker

Vi söker dig som har juridisk examen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i statlig myndighet eller förvaltningsdomstol. Vidare har du gedigen erfarenhet av arbetsledning, exempelvis som projektledare vid myndighet, handledare under domarutbildningen eller liknande. Du har självklart mycket goda juridiska kunskaper, särskilt inom konstitutionella frågor och förvaltningsrätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklingsarbete avseende digital informationshantering och informationssäkerhet.

Du är en mycket skicklig och driven jurist. Du har en väl utvecklad förmåga att arbeta med såväl enskilda juridiska frågeställningar som frågor på en mer övergripande, strategisk nivå. Du är trygg i den statliga värdegrunden och ser vikten av en god förvaltningskultur. Du har lätt för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter och är samtidigt flexibel när det dyker upp oväntade frågeställningar. I ditt ledarskap är du kommunikativ, öppen och mån om gruppens gemensamma resultat.

Det är viktigt att du kan förklara och förankra juridiska aspekter för personer som inte dagligen arbetar inom området. Samarbetsförmåga och en god pedagogisk förmåga kombinerat med en hög grad av integritet är viktiga förutsättningar för arbetet. Du har vidare en god administrativ förmåga och är särskilt mån om att skapa förutsättningar för en hög effektivitet i både ditt eget och andras arbete. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt om anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2018-08-27.

Mer information om anställningen

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta chefsjurist Petra Bergman, 0734-45 2052.

Mer information om hur det är att arbeta hos Riksrevisionen hittar du på vår hemsida.

Fackliga representanter

Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272.

Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097.

Om Riksrevisionen

Riksrevisionen är en myndighet under riksdagen med uppgift att granska den verksamhet som bedrivs av staten. Riksrevisionens övergripande mål är att ge svar på om statliga medel når dit de ska, om skattemedel används effektivt, om statliga insatser är samhällsnyttiga samt om det råder god ordning i den statliga redovisningen. Riksrevisionen har även i uppdrag att vara det nationella revisionsorganet i internationella sammanhang.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 augusti . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Riksrevisionen

Alla jobb hos Riksrevisionen

Liknande jobb Biträdande chefsjurist