Riksgälden

Riksgälden söker kvalificerad upphandlings- och avtalsjurist

Vill du arbeta i en utvecklande roll med breda upphandlingsjuridiska frågor? Då har vi jobbet för dig!

Riksgälden säkerställer att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier samt ansvara för finansieringen för kärnavfall. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering, insättningsgarantin och investerarskyddet.

Upphandlingsfunktionen, där du kommer vara placerad, samordnar och kvalitetssäkrar upphandlingar och arbetar i nära samverkan med sakfrågeansvariga. Du som upphandlings- och avtalsjurist får inblick i samtliga delar av Riksgäldens verksamhet. Upphandlingsfunktionen genomför i genomsnitt ca 80-90 upphandlingar per år.


Arbetsuppgifter och tjänsten
Riksgälden söker en upphandlings- och avtalsjurist till myndighetens centrala upphandlingsfunktion. Rollen innebär bland annat arbete med upphandlings- och avtalsjuridik inför, under och efter upphandlingar. Du upprättar avtal samt genomför upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling. Rollen medverkar i olika upphandlingsprojekt och bevakar rättsutvecklingen inom offentlig upphandling. Du tar de initiativ som behövs, samt informerar och utbildar organisationen i upphandlingsjuridiska frågor.

Som upphandlings- och avtalsjurist kommer du att arbeta med komplexa och varierande frågor nära verksamheten. Befattningen är bred och omfattar såväl upphandlingsjuridik och avtal som arbete med avdelningens remisser och styrdokument, juridiskt stöd i gallringsfrågor och personuppgiftsfrågor samt andra på avdelningen förekommande förvaltningsjuridiska frågor. Du kommer också vara ett juridiskt stöd till avdelningens ledningsgrupp.

Funktionen är en del av Stödavdelningen. Du rapporterar till biträdande enhetschef på ekonomienheten.


Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har juristexamen eller jurist kandidatexamen. Du har erfarenhet av juridiskt arbete på statlig myndighet, mycket goda kunskaper inom upphandlingsjuridik och avtalsrätt samt goda kunskaper inom förvaltningsrätt. Arbetet på Riksgälden förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en van användare av olika operativsystem såsom MS Office.

Som person är du ansvarstagande, analytisk, kvalitetsmedveten, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Du är positiv och mån om att ge god service, samtidigt som du har integritet och besitter en pedagogisk förmåga att kommunicera svåra juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Personen vi söker har en egen stark drivkraft att lösa problem och slutföra påbörjade arbetsuppgifter och projekt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.


Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 5 maj 2019. Bifoga CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg. Ange referens 2019/361.


Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att ringa biträdande enhets- och ekonomichef, Jessica Palm, 08-613 45 82 alt. jessica.palm@riksgalden.se

Urvalet av kandidater sker löpande. Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt. Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm.
 Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 5 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Riksgälden

Alla jobb hos Riksgälden

Liknande jobb Riksgälden söker kvalificerad upphandlings- och avtalsjurist